Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς, Χρηστίνα Φοροπούλου, μιλά στο θωμά Μαρκόπουλο


Η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς, Χρηστίνα Φοροπούλου, μιλά στο Θωμά Μαρκόπουλο

- Καταγωγή, οικογένεια, σπουδές, επάγγελμα, ελευθερος χρονος... μίλησε μας για σενα.
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Καλαμαριά. Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από τη Σάμο ενώ η μητέρα μου κατάγεται από το χωριό Χέρσο του Κιλκίς. Καθότι πέρασα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στο χωρίο με τους πόντιους γονείς της μητέρας μου, θα έλεγα ότι η ποντιακή μου καταγωγή υπερισχύει. 

Σπούδασα στο ΑΠΘ στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και εκεί έκανα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Τομέα του Εμπορικού Δικαίου. Εργάζομαι ως δικηγόρος από το 2010 στον Τομέα του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου ενώ ως πρώην αθλήτρια στο άθλημα του TAEKWONDO και μεγαλωμένη από πατέρα αθλητικογράφο που μου μετέδωσε το πάθος του για τον αθλητισμό, ασχολούμαι και με νομικά θέματα αθλητισμού και αθλητικών σωματείων. 

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και η ενασχόληση μου ως δικηγόρος στα θέματα του αθλητισμού οδήγησε και στον ορισμό μου ως Αναπληρώτρια Γραμματέα στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Ελέυθερος χρόνος υπάρχει ελάχιστος, καθότι εκτός από την εργασία μου έχω και τις υποχρεώσεις μου ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καλαμαριάς, και αυτόν τον αφιερώνω στους φίλους μου και στον αθλητισμό.

Μίλησε μας για τις γειτονιές σου, την συνοικία σου, την περιοχή που μένεις, την πολη σου, την Καλαμαριά, τα Ανατολικά, την Θεσσαλονίκη μας... οτι εχεις μέσα στην καρδιά σου για όλα αυτά.

Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη και φυσικά και το «σπίτι μου» την Καλαμαριά για τους ανθρώπους της και το μείγμα πολιτισμών που κουβαλάει. Δυστυχώς η σημερινή εικόνα απέχει πολύ από αυτά που ονειρεύομαι και την αδικεί. Για να μιλήσω για την Καλαμαριά μας, την περιοχή που μεγάλωσα και ζώ, θα χρειαζόμουν παρα πολύ χρόνο να απαριθμήσω τις ομορφιές της. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά για να τις προστατέψουμε και να τις αναδείξουμε καθώς το πιο σημαντικό κομμάτι της Καλαμαριάς, το παραλιακό της μέτωπο, κινδυνεύει να χαθεί.

Είσαι έτοιμη για τις μεγάλες, όμορφες, σπουδαίες, εκλογικές, μάχες -της γενιάς μας και της κοινωνίας- για το 2023;

Η γενιά μας βγήκε στην αγορά εργασίας μέσα στην εμφάνιση της πιο μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν και κρίση αξιών. Ως εκ τούτου, όλοι οι συνομήλικοι μου επαγγελματίες δίνουμε μάχες από την πρώτη μέρα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι μόνο ένα καλύτερο αύριο, αλλά ένα παρόν καθώς η θέση μας στην αγορά, στην πολιτική, στη ζωή δεν είναι εξασφαλισμένη.

Είναι σε καλύτερο βαθμό και θέση ο ρόλος και οι προσδοκίες της Γυναίκας του σήμερα σε σχέση με 20 χρόνια πριν;

Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα, μετά από αγώνες και διεκδικήσεις ετών, είναι σίγουρα πιο ενισχυμένος, χωρίς όμως να μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό. Ο δρόμος είναι μακρύς, διότι από τη μία η ίδια η φύση και από την άλλη τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας δεν επιτρέπουν την απόλυτη εξίσωση των φύλλων.

Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι, είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη, είτε γενικά, ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.

Οι άνθρωποι που με εμπνέουν και έχουν στιγματίσει, στη πορεία της ζωής μου, τις επιλογές μου δεν είναι μεγάλες ιστορικές, πολιτικές ή καλλιτεχνικές προσωπικότητες. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά καθότι δεν μπορω να γνωρίζω το περιβάλλον μέσα στο οποίο έζησαν και το οποίο ενδεχομένως τους οδήγησε σε μια μεγάλη σταδιοδρομία ή καλλιτεχνική επιτυχία. 

Οι δικοί μου φάροι είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο διάβα μου, που έζησα μαζί τους, γέλασα ή πόνεσα μαζι τους, παρακολούθησα και θαύμασα την πορεία τους και τη στάση ζωής τους σε εύκολες και δύσκολες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.