Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Συμβασιοποιήθηκε το έργο «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ- ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ »

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Στο Δημαρχείο Παιονίας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης με την ιδιότητα του Δημάρχου Δήμου Παιονίας και ο Αθανάσιος Μεταλλινός , υπέγραψαν την σύμβαση εκτέλεσης του έργου « ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ- ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ » προϋπολογισμού 360.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ 24%. Με έκπτωση 18,09% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι τη γέφυρα του Αξιού και μετά από αυτή προς την Αξιούπολη, καθώς και στον οικισμό της Νέας Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου στον άξονα Πολυκάστρου - Αξιούπολης, θα γίνει κατασκευή πεζοδρομίων. Από την είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι την γέφυρα οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο νότιο τμήμα της περιοχής μελέτης, ενώ από την γέφυρα και μετά προς την Αξιούπολη οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο βόρειο τμήμα. Στον οικισμό της Νέας Καβάλας θα συντηρηθούν τρία τμήματα δρόμων εντός του οικισμού.

Οι επεμβάσεις στον άξονα Αξιούπολης – Πολυκάστρου, σε συνδυασμό με το δίκτυο φωτισμού που ήδη κατασκευάζεται έχουν στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Συγχρόνως, η κατασκευή πεζοδρομίου θα δημιουργήσει έναν αστικό χώρο που κρίνεται αναγκαίος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους.

Η μελέτη του έργου που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ,περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου με επίστρωση τσιμεντόπλακων, τοποθέτηση όδευσης τυφλών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση ραμπών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων, καθώς και τοποθέτηση φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων. Οι ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό Νέας Καβάλας βοηθούν για την επίλυση προβλημάτων πρόσβασης και αποκατάστασης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο άρτια κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της μελέτης και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας & του Δήμου Παιονίας εντός χρονικού διαστήματος 12 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.