Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η Βουτυράκου Α. Σταυρούλα, Φιλόλογος/Ειδική Παιδαγωγός, Επικεφαλής Θεματικού Τομέα (Τομεάρχης) Ειδικής Αγωγής στην Νέα Δημοκρατία, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Βουτυράκου Α. Σταυρούλα, Φιλόλογος/Ειδική Παιδαγωγός, Επικεφαλής Θεματικού Τομέα (Τομεάρχης) Ειδικής Αγωγής στην Νέα Δημοκρατία, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά 

Γιατί Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης, ΕΛΚ, ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, γενικά γιατί Κεντροδεξιά εν έτει 2023; Ποιο το μεγάλο μας ατού ως ''γαλάζια παράταξη'';
Κεντροδεξιά γιατί είναι η μοναδική παράταξη που ταυτίζεται με την ιδεολογία και τις απόψεις μου. Ούσα εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή είναι, μάλλον, επόμενο η εκπαίδευση των νέων και η έμπρακτη υποστήριξη στους στόχους και τα όνειρά τους να είναι βασικό μου μέλημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε στις προεκλογικές του δηλώσεις, αλλά προέβη στην εφαρμογή μέτρων με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των νέων: 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον φόρο γονικών παροχών όπως και τα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευημερίας γεμάτο προοπτικές για τη νέα γενιά. Κύρια μέριμνα ενός εκπαιδευτικού είναι η εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας και Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να θέσει τα θεμέλια για ένα πιο αισιόδοξο αύριο κάτω από συνθήκες επαναπατρισμού, επιστημονικής και πνευματικής προόδου.

Με τι πραγματεύεται και ασχολείται ο Τομέας Ευθύνης που επανδρώνεις και εκπροσωπείς εντός του Κόμματος σας;

Επρόκειτο για μία ακόμα σπουδαία καινοτομία της Νέας Δημοκρατίας. Ο τομέας Ειδικής Αγωγής συνιστά την πρώτη έμπρακτη πρωτοβουλία στη χώρα μας που σχετίζεται με την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός νέων πολιτικών όπως η κάρτα αναπηρίας και η παροχή προσωπικού βοηθού, αποτελεί απόρροια της πρόθεσης της κυβέρνησης για τη δημιουργία συνθηκών ισότητας και συμπεριληπτικής πρόσβασης των παιδιών και των νέων με αναπηρία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. 

Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση, η επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν τον τομέα της ειδικής αγωγής. Έχοντας, λοιπόν, την πεποίθηση πως η ειδική αγωγή αποτελεί θεμέλιο λίθο του εκπαιδευτικού μας συστήματος βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς επιδιώκοντας την παγίωση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και τα παιδιά με αναπηρία.

Είναι σε καλύτερο βαθμό και θέση ο ρόλος και οι προσδοκίες της Γυναίκας του σήμερα σε σχέση με 20 χρόνια πριν;


Θεωρώ πως η θέση της γυναίκας στις μέρες μας είναι, αδήριτα, βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε τα ποσοστά των γυναικών που ασχολούνται ενεργά με την πολιτική να αυξάνονται διαρκώς, ενώ η διαμόρφωση μίας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από ισότητα και αξιοσύνη πρέπει να αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Σίγουρα, βέβαια, ο αγώνας για τη διεκδίκηση υψηλότερων ποσοστών εκπροσωπήσεων είναι μακρύς όμως η επικρατούσα συνθήκη είναι, σαφέστατα, ευμενέστερη απ’ ότι υπήρξε στο παρελθόν. Η υιοθέτηση μίας υγιούς αντίληψης αναφορικά με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι μα και η διάπλαση αντικειμενικών και μη-έκφυλων πολιτικών κριτηρίων θα είναι το κλειδί για την οριστική απαλοιφή των φυλετικών διακρίσεων.

Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι, είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη, είτε γενικά, ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.

Θα ξεκινήσω με τη Ντόρα Μπακογιάννη, μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες Πολιτικούς που θαυμάζω σε βάθος. Ο επαγγελματισμός και η συνέπειά της καθώς και η πίστη της στην αλληλεγγύη, πάνω στην οποία θα οικοδομήσει ένα όραμα για μία ενωμένη Ευρώπη την καθιστούν σημαντική επιρροή για εμένα. Ακόμη, η θέληση και ο δυναμισμός της αποτελούν κινητήρια δύναμη για κάθε γυναίκα που διεκδικεί τη φωνή της στο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Μία ακόμη προσωπικότητα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμένα είναι, φυσικά, ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας άνθρωπος με τρομερά πνευματικά και διανοητικά χαρίσματα που εκπόνησε ένα έργο, τουλάχιστον ρηξικέλευθο για την εποχή του. Η οξυδέρκεια και, ταυτόχρονα, το ειλικρινές του ενδιαφέρον γύρω από το εκπαιδευτικό σύστημα μου προκαλούσαν πάντοτε θαυμασμό, αφού οι πολιτικές πρακτικές του συνηγορούν στην παραδεδεγμένη και θεμελιώδη πεποίθηση πως η εκπαίδευση συνιστά τη βάση μίας ανεπτυγμένης κοινωνίας με προοπτικές. Τέλος, δεν γινόταν να μην αναφέρω τον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη. 

Ένας άνθρωπος με απόλυτη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του που άφησε πίσω του λαμπρές σελίδες, μία ευλογία όχι μόνο για τα ελληνικά γράμματα μα και για την κριτική σκέψη σε επίπεδο οικουμενικό. Η ανήσυχη φύση του που δεν επαναπαυόταν ποτέ μα και η πολυσύνθετη και ευρηματική του σκέψη προκαλούσαν ανέκαθεν τον θαυμασμό μου. «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». Αυτή η φράση από την «Ασκητική» του είναι, μάλλον, η σύνοψη της πολιτικής μου σκέψης, ο καλύτερος τρόπος να παρακινήσουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική ανακτώντας τις ελπίδες τους για ένα ευοίωνο μέλλον και ένα ανανεωμένο πολιτικό σκηνικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.