Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι χορευτές του Τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορευτές του Τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" με ψυχή και περηφάνια χόρεψαν τον χορό Σέρρα και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη μεγάλη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: «Οι τελευταίες κενές σελίδες».

Η μεγάλη αφιερωματική μουσικοθεατρική παράσταση, σε διοργάνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και είχε έναν σημαντικό σκοπό: την ενίσχυση του παιδοογκολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μιας και τα έσοδα από τα εισιτήρια του κατάμεστου Μεγάρου διατέθηκαν σε αυτόν τον σκοπό.

Στην παράσταση, 240 μαθητές και μαθήτριες του Αρσάκειου Δημοτικού «τραγούδησαν για τα παιδιά» και ταξίδεψαν το κοινό με μελωδίες και δρώμενα στη μικρασιατική παράδοση και στον μικρασιατικό πολιτισμό. 

Στο ταξίδι αυτό είχαν συνοδοιπόρους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων: του Σπύρου Σαραφιανού (αφήγηση), Μανώλη Καραντίνη (μπουζούκι), Θάνου Γκιουλετζή (βιολί), Αχχιλέα Σοφούδη (πιάνο) και Ματθαίου Τσαχουρίδη (ποντιακή λύρα). Την εκδήλωση πλαισίωσαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι σύλλογοι, πέραν της Ένωσης Ποντίων ν.Κιλκίς «οι Αργοναύτες»: η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του φίλου και εξαιρετικού μουσικού, Γιώργου Πουλαντζακλή, καθώς, επίσης, και η χορευτική ομάδα της ΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι «Αργοναύτες» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της διευθύντριας του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κας Θεοδώρας Κωνσταντινίδου, ύστερα από τη σύσταση του φίλου και επί χρόνια εκπαιδευτή στα μουσικά τμήματα της Ένωσης, Γιώργου Πουλαντζακλή, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ακόμα, πολλά συγχαρητήρια στους χορευτές του τμήματος παραστάσεων που έφεραν εις πέρας την δεδομένη αποστολή και συνέβαλαν στην επικοινωνία της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται εδώ και παραπάνω από μια εικοσαετία στα χορευτικά μας τμήματα υπό την καθοδήγηση του αγαπητού μας χοροδιδασκάλου, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη. 

Ως διοίκηση του ιστορικού μας Σωματείου αισθανόμαστε μεγάλη τιμή και ικανοποίηση, κάθε φορά που μέλη των τμημάτων μας εκπροσωπούν επάξια τον τόπο μας, το Κιλκίς, καθώς και την ποντιακή παράδοση των ανθρώπων του σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και μεγάλης εμβέλειας, όπως η συγκεκριμένη. Ευχόμαστε η δυναμική εκπροσώπηση του τόπου μας να συνεχίσει να συμβαίνει και στο μέλλον, μέσα από τη φωτεινή παρουσία των νέων στους κόλπους των ιστορικών «Αργοναυτών».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.