Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 17/1/2023, 12:45 π.μ.

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 13 Ιανουαρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και 2 ημεδαπές γυναίκες, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν αρχικά οι 2 γυναίκες να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 511 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε την έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών παρέλαβαν λίγο νωρίτερα από σημείο απόκρυψης σε αφύλακτο υπαίθριο χώρο, κατ’ εντολή του ημεδαπού άνδρα και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητα ηρωίνης βάρους 6,21 γραμμαρίων,

· το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και

· 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των 2 γυναικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 4 αλλοδαποί άνδρες, καθώς εντοπίσθηκαν προχθές (14 Ιανουαρίου 2023) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, να έχουν παραβιάσει οικία, από όπου αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 60 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 σπρέι πιπεριού και 3 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

Σύλληψη 40χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες στις 14-01-2023 στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, από κληθέντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία 31χρονης ημεδαπής προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ευρισκόμενη η 31χρονη εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου της και καθώς ανέμενε σε φωτεινό σηματοδότη ο 40χρονος, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε τρεις φορές ελαφρά στο όχημα της με αποτέλεσμα όταν αποβιβάστηκε η 31χρονη προκειμένου να ελέγξει το όχημα της ο 40χρονος κινήθηκε προς το μέρος της με τρόπο που προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Πρωινές ώρες σήμερα (15-01-2023) στη συμβολή των οδών Λεωφ. Νίκης με Καρόλου Ντηλ, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 36χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε κράσπεδο πεζοδρομίου και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για διακίνηση αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (14 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός σε σιδηροδρομικό σταθμό, όπου διαπιστώθηκε να καθοδηγεί έναν αλλοδαπό άνδρα και τρεις αλλοδαπές γυναίκες, προμηθεύοντάς του με εισιτήρια επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αλλοδαπός παρέλαβε το προηγούμενο διάστημα τα 4 άτομα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και τους μετέφερε σε περιοχή της Ημαθίας, με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 22 Δεκεμβρίου 2022 σε περιοχή του Κιλκίς, παραβίασαν οικίσκο σταθμού τηλεπικοινωνιών και αφαίρεσαν 4 μπαταρίες αξίας 1.000 ευρώ. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν, το οποίο εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ακινητοποιημένο σε περιοχή της Πέλλας και πλησίον του οχήματος βρέθηκαν οι κλεμμένες μπαταρίες, που αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές (13 Ιανουαρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 12 έως 13 Ιανουαρίου, παραβίασε κατάστημα σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 320 ευρώ, μέρος του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής χρηματοκιβωτίου

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Συλλογής Διαχείρισης Πληροφοριών εξιχνίασαν περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019, στην περιοχή κέντρου πόλης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 39, 53, 33 και 39 ετών, με τον τελευταίο εξ’ αυτών να βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ως προς την υπόθεση, οι προαναφερόμενοι άντρες, μετά από ολιγόωρη κατόπτευση διαμερίσματος 64χρονου ημεδαπού, εισήλθαν παράνομα στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (125.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας (68.000) ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση επιβιβαζόμενοι σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Σημειώνεται ότι, οι τρεις ηλικιακά μεγαλύτεροι εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.