Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ποια φωτογραφία θα αντιπροσώπευε το Κιλκίς;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Αν πατήσετε στην Google τη λέξη «Κιλκίς» (εικόνες), θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει κάποια αντιπροσωπευτική φωτογραφία από την πόλη μας, που να τη δει κάποιος ξένος και να πει: «Βρε αυτό είναι Κιλκίς!»

Θα δείτε κυρίως αεροφωτογραφίες που απλά δείχνουν μια «αδιάφορη» πόλη, η οποία μπορεί και να είναι τα Γιαννιτσά, τα Γρεβενά ή η Κοζάνη. Θα δείτε επίσης καμιά εκκλησία, και φυσικά το καμάρι μας το περίφημο νοσοκομείο μας. Παράξενο αλλά υπάρχουν αρκετές φώτο από την είσοδό του.

Στο Tripadvisor δε, επιπλέον θα δείτε πως τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις ψυχαγωγίας. Όπως η περίφημη και πασίγνωστη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα Sigmaland στην είσοδο του Κιλκίς ή και το Κτήμα των Ευχών που βλέπεις την όμορφη βάρκα μέσα στα νερά, Από κοντά και το σπήλαιο αλλά και μια επιχείρηση με άλογα από το Λευκοχώρι.

Οι παλιοί θα θυμάστε πως ο Μήτας είχε τουριστικά καρτ ποστάλ του συγχωρεμένου και αείμνηστου φωτογράφου Ηλία Γαβριηλίδη. Ξέρετε τι απεικόνιζαν. Το Νοσοκομείο μας σαν αξιοθέατο. Που να πεις και να σε πιστέψουν.

Κάθε πόλη του κόσμου έχει να δείξει κάτι εμβληματικό, ιστορικό, όμορφο, μοντέρνο, παραδοσιακό, το οποίο μόλις το δεις σε παραπέμπει εκεί. Εξαίρεση όπως πάντα ο «συνήθης ύποπτος» το δύσμοιρο Κιλκίς.

Αν και έχουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να δείξουμε, (Σπήλαιο, Λόφος, Ηρώων) ωστόσο και εδώ είμαστε ανύπαρκτοι όπως μας κοροϊδεύουν.

Ο Δήμος θα μπορούσε πχ να κάνει ένα είδος φωτογραφικού διαγωνισμού, ώστε να αξιολογήσουμε και να καθορίσουμε κάτι εμβληματικό που θα δώσει «ταυτότητα» στην πόλη μας και να το «τρέχουμε» μεθοδικά και συντονισμένα.

Εσείς ποια πιστεύετε πως θα ήταν η πιο αντιπροσωπευτική φωτογραφία από την πόλη μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.