Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ντράπηκε και η ντροπή: Απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς της παράταξης "Συμμετέχω"
Ντράπηκε και η ντροπή ήταν τα σχόλια των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, και όσων παρευρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς την Παρασκευή το βράδυ 15-7-22.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ, με προεξάρχοντες τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ, αρνήθηκαν να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης για ανθρωπιστικούς λόγους, σε ομάδα συμπολιτών μας που τελούν σε αναστολή εργασίας.

Μεταχειριζόμενοι διάφορες δικαιολογίες και διαδικαστικές αλχημείες προσπάθησαν κατ' αρχήν να αποτρέψουν την συζήτηση του θέματος. Η επιμονή των εργαζόμενων οδήγησε στην επί της ουσίας συζήτηση του αιτήματος.

Και ενώ η συζήτηση εξελισσόταν θετικά όσον αφορά το αίτημα των εργαζομένων προκειμένου το Δ.Σ να συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνουν πανελλαδικά για την άρση της αναστολής εργασίας, με μία ανεπίτρεπτη παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης έδωσε το σύνθημα της μη ικανοποίησης του αιτήματός των εάν δεν παραληφθεί ο όρος "άρση αναστολής εργασίας".

Όπως ήταν λογικό οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν τα ήξεις αφήξεις και τα ευχολόγια για καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και επέμειναν στο αίτημά τους.
Και ενώ ο πρόεδρος προχώρησε στην διαδικασία της ψηφοφορίας, ξεκίνησε η δεύτερη διαδικαστική παρωδία, διακόπτοντας την διαδικασία της ψηφοφορίας, μετά από παρέμβαση συμβούλων της πλειοψηφίας. 

Διακόπτοντας ο Πρόεδρος την συνεδρίαση ξεκίνησε ένα ανατολίτικο παζάρι προκειμένου να πειστούν οι εργαζόμενοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην ζητούν την άρση της αναστολής εργασίας αλλά μία παρότρυνση προς την Κυβέρνηση για καλή διάθεση στο πρόβλημά τους.

Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα. Η αγανάκτηση των εργαζόμενων για όλη αυτή την κωμωδία ήταν στο αποκορύφωμά της εμμένοντας στο αίτημά τους.
Αποτέλεσμα 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμπαρασταθούν στο αίτημα των εργαζομένων και η πλειοψηφία να το αρνηθεί.
Μετά από αυτόν τον εξευτελισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύσσωμοι οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι τόσο για την διαδικασία όσο και για την ουσία της υπόθεσης.

Η κομματικοποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Κιλκίς είναι πλήρης και ευθυγραμμισμένη με την Κυβερνητική πολιτική σε όλες τις επιλογές της καθιστώντας τον θεσμό από θεσμό "Τοπικής Αυτοδιοίκησης" σε θεσμό "Τοπικής Κυβερνητικής Διοίκησης".

* ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ¨"
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ
ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΣΕ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ.ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΚΑΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.