Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 23/5/2022, 9:49 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν χθες (22 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ημεδαπός άνδρας και αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει 3 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης προώθησής τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (21 Μαΐου 2022) το μεσημέρι, σε παραλία της Χαλκιδικής, αφαίρεσε από λουόμενο 1 φωτογραφική μηχανή, αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (7) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη επτά (7) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων.

(1) άτομο για περίπτωση κλοπής.

(1) άτομο για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς (3) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών, ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χρηματική ποινή, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη επάνοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τρείς (3) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής, που έλαβαν χώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη από τέλη Αυγούστου 2017 έως τέλη Μαρτίου του 2022.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων και συγκεκριμένα, σε βάρος:20χρονου ημεδαπού για κλοπή κοσμημάτων από οικία, στην οποία βρέθηκε έπειτα από συνεννόηση με την ένοικο και με το πρόσχημα εργασίας,
νεαρού ημεδαπού για απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας από την περιοχή των Αμπελοκήπων,

21χρονου ημεδαπού για απόπειρα διάρρηξης οχήματος,

41χρονου ημεδαπού για διάρρηξη φορτηγού και αφαίρεση χρηματικού ποσού, εγγράφων και τραπεζικών καρτών από το εσωτερικό του, με τις οποίες πραγματοποίησε συναλλαγές και

52χρονου ημεδαπού για διάρρηξη φορτηγού και αφαίρεση χρηματικού ποσού.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης, υπεξαίρεσης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης που έλαβαν χώρα σε βάρος δύο γυναικών

Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών αισθητικού χαρακτήρα, σε βάρος των οποίων, κατά περίπτωση, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εκ των δύο γυναικών, στο πλαίσιο υπηρεσιών που τις παρασχέθηκαν από εργαζόμενους της προαναφερόμενης εταιρείας, υπέστη σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ ζημιώθηκε οικονομικά καθώς ακολούθησε μία σειρά θεραπειών που της προτάθηκε, καθώς πείσθηκε ότι όφειλε να τις κάνει.

Αναφορικά με τη δεύτερη γυναίκα, τρείς εκ των προαναφερόμενων δραστών, εμπλέκονται σε παράνομη κατακράτηση χρηματικού ποσού που αντιστοιχούσε σε προπληρωμένα από την ίδια και ανεκτέλεστα προγράμματα θεραπειών.

Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ.

Τη δικογραφία σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.