Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πανηγυρικός εσπερινός στο πανέμορφο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στην Κολχίδα Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Παρουσία πιστών και θρησκευτικών λειτουργών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής, στο χωριό Κολχίδα του νομού Κιλκίς.
Το εκκλησάκι ξυπνάει αναμνήσεις σε όσους κατανυκτικά παρακολουθούν τον εσπερινό και γαληνεύει η ψυχή από τον κελάηδισμα των πουλιών στην θέα από χιλιάδες ασφόδελους (άγρια κρίνα) και άλλα αγριολούλουδα που πλέκουν ύμνους και εγκώμια στην Παναγία.

Η τοποθεσία και η μαγεία που ανακαλύπτει το κάθε βλέμμα θα έπρεπε να είναι γνωστή σε πανελλαδικό επίπεδο, να προβάλει τον Νομό και να είναι μέσα στις ξεχωριστές ομορφιές του.

Δυστυχώς όμως λίγοι έχουν το προνόμιο να γνωρίζουν.

Ο απίστευτος σε ομορφιά χώρος δεν κουβαλάει μέσα στον χρόνο μόνο την θρησκευτική ιστορία του αλλά κρύβει μια άλλη εξίσου σημαντική.

Μονοπάτι οδηγεί σε αρχαίο Ναό στην κορυφή του πέτρινου λόφου, καθώς και σε πινακίδες διαβάζουμε παλαιοχριστιανικός οικισμός..

Πλήθος πιστών συρρέουν κάθε χρόνο από όλη την ευρύτερη περιοχή στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής παραμονή της γιορτής του, και όσοι επιθυμούν ανηφορίζουν το αρχαίο μονοπάτι.

Δυστυχώς όλη αυτή την περιγραφή την σκιάζει η ταλαιπωρία των οδηγών και τα παράπονα.

Τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν τους κακοτράχαλους δρόμους με δυσκολία χτυπώντας πολλές φορές σε πέτρες και λακκούβες με τους επιβάτες να ζούνε μια δυσάρεστη διαδρομή όσο και επικίνδυνη.

Το γεφυράκι μένει χρόνια κομματιασμένο και εκείνο που αποκτά περισσότερη αγωνία για τον προορισμό είναι το ποτάμι.

Κάνεις προσευχή, βάρκα το αυτοκίνητο, ο Θεός βοηθός, και συνεχίζεις.

Ας ελπίσουμε κάποτε να υπάρξει μέριμνα και ο δρόμος να διορθωθεί.

Όσο για το γεφυράκι, αν δεν γίνεται τουλάχιστον να υπάρξει μια άλλη επιλογή .

Τέλος θυμίζουμε ότι στο όμορφο αυτό μέρος γίνεται πρωτομαγιά .

Αξίζει μια βόλτα με ψυχραιμία και προσοχή.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.