Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Τo ΚΔΑΠ Kinesis φέρνει την Άνοιξη

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η καινούρια εβδομάδα βρήκε το ΚΔΑΠ Kinesis σε ανοιξιάτικη διάθεση. Πρώτη μας κατασκευή ένα κλουβί με πουλάκι και περιμετρικά πολύχρωμα λουλούδια.

Κάτι διαφορετικό συνέβη αυτήν την Τρίτη στη δομή μας· μας επισκέφθηκε ο κ. Χρήστος Καναρόπουλος και ο κ. Στάθης και μας έμαθαν και μας έδειξαν τι σημαίνει να είναι κανείς πρόσκοπος. Ταξιδέψαμε με λεωφορείο και τι πήραμε μαζί μας; Με αυτό τον τρόπο γνωριστήκαμε. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για το πώς χωρίζονται τα τμήματα ηλικιακά:

-Αγέλη, πήρε το όνομά της από το παραμύθι "Μόγλη", που ονομάζονται και λυκόπουλα

-Πρόσκοποι

-Ανιχνευτές

Κοινό στοιχείο μεταξύ των τμημάτων; Η εκμάθηση όλων μέσω παιχνιδιού! Μετά τη θεωρία, περάσαμε στην πράξη! Παίξαμε μερικά παιχνίδια, τραγουδήσαμε και τέλος βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία! Ευχαριστούμε πολύ κ. Χρήστο και κ. Στάθη

Ακόμη, και το παιχνίδι αγγλικών είχε ανοιξιάτικο χαρακτήρα! Αφού μάθαμε λεξούλες ανοιξιάτικες όπως flower, tulip, butterfly, ladybug, almond tree κι έπειτα χρωματίσαμε τις αντίστοιχες εικόνες, τις πλαστικοποιήσαμε και φτιάξαμε χειροποίητο memory game.

Έφτασε και η μέρα του αγαπημένου μας "Φτιαξ' το μόνος σου". Η κατασκευή ήταν ένα χειροποίητο επιτραπέζιο παιχνίδι που ακούει στο όνομα "Τρίλιζα". Τα πιόνια μας, τα οποία ήταν φτιαγμένα από πηλό, τα χρωματίσαμε πράσινα και πορτοκαλί. Στη συνέχεια, μόλις στέγνωσαν σημειώσαμε τα σύμβολα κι έπειτα κόψαμε τη βάση πάνω στην οποία θα παίζουμε το παιχνίδι μας.

Μία νοστιμιά ακόμη έφτιαξαν τα χεράκια των μικρών σεφ του ΚΔΑΠ Kinesis. Τα υλικά τους; Πατάτες, καρότα, καλαμπόκι, μαϊντανός, αλάτι, ρίγανη, κουρκουμάς και λάδι. Λιώσαμε τις βρασμένες πατάτες, κόψαμε τα καρότα και τον μαϊντανό. Έπειτα τα ενώσαμε, προσθέσαμε τα μπαχαρικά, το καλαμπόκι και το λάδι και πλάσαμε κεφτεδάκια. Αφού τα βουτήξαμε στη φρυγανιά, τα τοποθετήσαμε στο ταψί και τα ψήσαμε στους 200 βαθμούς. Σύντομα η δομή μας μοσχομύρισε!

Άλλη μία ανοιξιάτικη δημιουργία κατασκεύασαν τα χεράκια των μικρών καλλιτεχνών μας· ένα ανθισμένο λουλούδι με ροζ πέταλα πάνω στα οποία γράψαμε τι συμβαίνει την Άνοιξη.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι αγαπημένες μας μαζορέτες από την εβδομάδα μας. Πιστές στο ραντεβού τους οι μικρές μας χορεύτριες έκαναν το ζέσταμά τους κι έπειτα συνέχισαν με τη χορογραφία τους εξελίσσοντάς την.

Μετά από μία γεμάτη εβδομάδα, έφτασε η Παρασκευή. Ξεκούραση το σαββατοκύριακο και από εβδομάδα ραντεβού και πάλι στο ΚΔΑΠ Kinesis.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.