Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 24/3/2022, 9:11μ.μ


Συνελήφθη ένα άτομο για λαθραία καπνικά προϊόντα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπού άνδρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες (23 Μαρτίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο ανωτέρω ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

1.720 πακέτα λαθραίων τσιγάρων,

165 συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 8 κιλών και 250γραμμαρίων και

το χρηματικό ποσό των 8.030 ευρώ.

Τα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (23 Μαρτίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 6 κιλών και 50 γραμμαρίων,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και
το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα που διατηρεί ο ημεδαπός άνδρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης. Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/485759643225998

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος γυναικών που έγιναν την τελευταία διετία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης με θύματα γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών και 3 αλλοδαπών ανδρών, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με τουλάχιστον ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους και ενεργώντας τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με στόχο την εξαπάτηση γυναικών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς την μεθοδολογία τους, αρχικά ο άγνωστος συνεργός τους προσέγγιζε γυναίκες μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι εργαζόμενος του αμερικανικού στρατού ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), που υπηρετούσε σε χώρες της Ασίας (Συρία, Αφγανιστάν κ.α.).

Στη συνέχεια επιδίωκε τη συναισθηματική σύνδεση με τα υποψήφια θύματά του και την απόσπαση χρημάτων, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως:

- ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή

ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να καταβληθούν χρήματα ως δήθεν εγγύηση για την απελευθέρωση του ή

ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχότανε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας να αιτηθεί ως σύζυγος του άδεια από τον Ο.Η.Ε. καταβάλλοντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι από 8 γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 168.448 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 29.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν από τα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 71.509 έλεγχοι, από τους οποίους οι 39.547 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 118 παραβάσεις, 2 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 13 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

54 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 47 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

14 στη Θεσσαλονίκη,
14 στην Ήπειρο,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στην Κρήτη,
2 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στην Πελοπόννησο,
2 στο Νότιο Αιγαίο,
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
1 στην Κεντρική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.271 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.643 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.628 των 150 ευρώ.

64 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη ιδιοκτήτριας και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, εντός καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη,

2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.975 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.032 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.