Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Η εβδομάδα της 25ης Μαρτίου για το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας στο ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησε με αναφορά στην Επανάσταση του 1821. Αναφερθήκαμε στα πρόσωπα και στα γεγονότα και επιλέξαμε την ώρα των εικαστικών να φτιάξουμε ένα ταγάρι, καθώς και μία κονκάρδα με φύλλα δάφνης που εικονιζόταν το 1821. Ακόμη μία κατασκευή στα εικαστικά αποτέλεσε ένα λευκό περιστέρι, το οποίο μετέφερε ένα ποιηματάκι της 25ης Μαρτίου σε μία βάση από κλαδιά ελιάς.

Στη συνέχεια αφιερώσαμε χρόνο και στην Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Συζητήσαμε γι' αυτό το σύνδρομο, μάθαμε από που προέρχεται η ονομασία και πώς προκαλείται και στη παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά των παιδιών με Σύνδρομο Down μέσω εικόνων. Έπειτα, διαβάσαμε την ιστορία του Έλμερ, του πολύχρωμου ελέφαντα και καταλάβαμε ότι η διαφορετικότητα κάποιου είναι δυνατό του χαρακτηριστικό του και όχι αδυναμία .

Η Δευτέρα μας έκλεισε με την ενδιαφέρουσα συνάντηση με την κ. Ρέρα Ειρήνη. Η συνάντηση είχε θέμα την οργάνωση χρόνου για παιδιά και γονείς. Εστιάσαμε σε πρακτικές που βοηθούν στη μείωση των εντάσεων στο οικογενειακό περιβάλλον εξαιτίας τόσο των υποχρεώσεων των παιδιών όσο και των γονέων στην καθημερινότητα, μεθόδους ώστε να βοηθάμε τα παιδιά μας να είναι περισσότερο παραγωγικά με τη σχολική τους μελέτη και παράλληλα να απολαμβάνουν τον χρόνο του παιχνιδιού. Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε πληθώρα ερωτήσεων και η κ. Ρέρα με τις εύστοχες απαντήσεις της βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους γονείς, ώστε να υπάρξει βελτίωση στην καθημερινή ρουτίνα.

Δεν απουσίασε από το πρόγραμμά μας και το σκάκι. Εξασκηθήκαμε σε τεχνικές άμυνας αλλά και προβληματιστήκαμε στο πώς να "εξουδετερώσουμε" τον αντίπαλο.

Η ρομποτική για άλλη μία φορά βρήκε τα παιδιά μας έτοιμα να φτιάξουν την κατασκευή τους. Συναρμολογώντας προσεκτικά τα lego τους, έφτιαξαν έναν ακροβάτη και τον ρύθμισαν να κάνει τα ακροβατικά του.

Και η ώρα του "Φτιαξ' το μόνος σου" ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση. Με τα παιδιά μας συζητήσαμε σχετικά με την ελληνική σημαία καθώς και γιατί θεωρείται διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου κι έπειτα σηκώσαμε μανίκια, και πιάσαμε τον πλάστη για να ανοίξουμε τον πηλό. Στη συνέχεια κόψαμε στο σωστό μέγεθος και σχήμα τον πηλό μας, χαράξαμε τις γραμμές και συνεχίσαμε με τα πινέλα. Οι αποχρώσεις μας φυσικά μπλε και άσπρο! Το τελειοποιήσαμε προσθέτοντας ένα σχοινάκι για να μπορούμε να το κρεμάσουμε στον τοίχο κι έτοιμο !

Χρόνια πολλά από το ΚΔΑΠ Kinesis σε όλους κι εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Δευτέρα με νέες δημιουργίες και κατασκευές.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.