Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 3/3/2022, 2:48 μ.μ.


Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά εννέα (9) άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 30χρονου ημεδαπού, απογευματινές ώρες χθες (01-03-2022), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ICE, καθώς μετά από έρευνα στην οικία του αλλά και σε κοινόχρηστη αποθήκη της οικοδομής που διέμενε, την οποία χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (13,2) γραμμαρίων, μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (33,1) γραμμαρίων, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (1.750) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη 73χρονου ημεδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (01-03-2022), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, συνελήφθη ο προαναφερόμενος άντρας, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα τέσσερις (4) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο 73χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις ατόμων δυνάμει διωκτικών εγγράφων

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν επιστάμενες έρευνες και συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα :
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (01-03-2022) στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, 44χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούν:

- Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και (6) μηνών, για τις πράξεις της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της απειλής.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε κατόπιν εκδίκασης υπόθεσης για την οποία είχε σχηματισθεί σχετική δικογραφία από την ίδια Υπηρεσία σε βάρος του συλληφθέντα και (1) ακόμη ημεδαπού, για πράξεις που τέλεσαν τον Ιούνιο του 2020, σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

- Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας, για την πράξη της συνέργειας σε παραλαβή και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα κατά συρροή και

- Διάταξη του Προέδρου Εφετών Θράκης, με την οποία διατάχθηκε η διατήρηση της ισχύος του προαναφερόμενου εντάλματος.

Σε συνέχεια του από 26-12-2021 Δ.Τ. της Υπηρε
σίας με το οποίο είχε αναφερθεί η σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, σημειώνεται ότι οι Αρχές της Γερμανίας διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης σε βάρος του για τα αδικήματα της Απάτης και περί Κ.Ο.Κ, πράξεις που τελέστηκαν στη Γερμανία από 28-09-2013 έως 08-03-2014 και 24-02-2017, 28-02-2018 αντίστοιχα και στη συνέχεια η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης διέταξε τη σύλληψη του ανωτέρω σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει συνολική ποινή φυλάκισης (1) έτους και (8) μηνών για εκ προθέσεως οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης και για απάτη κατ’ επάγγελμα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων εντόπισαν τον ανωτέρω, πρωινές ώρες χθες (01-03-2022) στην περιοχή του Ευόσμου όπου και τον συνέλαβαν.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα βραδινές ώρες χθες (01-03-2022), 36χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Έδεσσας για διακεκριμένη κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 59.533 έλεγχοι, από τους οποίους οι 28.603 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 285 παραβάσεις, 3 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 11 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

233 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 230 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 πρόστιματων 150 ευρώ, ως ακολούθως:

72 στη Θεσσαλονίκη,
32 στην Ήπειρο,
28 στα Ιόνια Νησιά,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
18 στη Στερεά Ελλάδα,
13 στην Κεντρική Μακεδονία,
11 στην Αττική,
10 στο Νότιο Αιγαίο,
9 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Κρήτη ,
4 στην Πελοπόννησο,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 103.713 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100.159 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.554 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.706 ομοειδείς παραβάσεις

50 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.410 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.017 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.