Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (15/2/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε πολύ ευχάριστα και δημιουργικά. Αρχικά, για να καταστήσουμε πιο ευχάριστη τη μαθησιακή διαδικασία, συνδυάσαμε τα μαθηματικά με το παιχνίδι. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιήσαμε αλουμινένια κουπάκια με αριθμούς και καραμέλες για να μάθουμε σωστά τη μέθοδο της «απαρίθμησης», ενώ παράλληλα κάναμε ασκήσεις πρόσθεσης, αφαίρεσης και σωστής μοιρασιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τα παιδιά συνεργάζονταν άψογα και αλληλοβοηθούνταν. 

Γνωρίζοντας την αναγκαιότητα προστασίας του πλανήτη μας, θίξαμε το θέμα της «ανακύκλωσης» και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Όχι μόνο εξέφρασαν αρκετές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά παράλληλα πρότειναν και τη κατασκευή μιας αφίσας που να περιλαμβάνει όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά για την ευαισθητοποίηση των γονέων για το συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης συζητήσαμε για το σωστό τρόπο συμπεριφοράς στο ΚΔΑΠ μας και για τα συναισθήματά μας τα οποία καταγράψαμε κατασκευάζοντας μια αφίσα όπου αποτυπώσαμε όλα αυτά. Επειδή στην καθημερινότητά μας συναντάμε πληθώρα πινακίδων, είτε περπατώντας στο δρόμο είτε διασχίζοντάς τον με κάποιο όχημα αποφασίσαμε να συζητήσουμε για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Αφού κατασκευάσαμε φανάρια και μιλήσαμε για τη σημασία τους και τη λειτουργία τους με βάση τα χρώματα του φαναριού, φτιάξαμε μια αφίσα, όπου σχεδιάσαμε τα σήματα και καταγράψαμε τι σημαίνει το καθένα από αυτά. Δεν έλειψε όμως και το καλλιτεχνικό στοιχείο. Τα παιδιά μέσω της τεχνικής του quilling art κατασκεύασαν μινιατούρες καδράκια. 

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και κοσμούν το ΚΔΑΠ μας. Στο μάθημα της ενόργανης τα παιδιά έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού για να βελτιώσουν τα άλματά τους. Επιπλέον, για να δώσουμε μια ψυχαγωγική νότα και για να αυξήσουμε την ταχύτητά τους, στο μάθημα του στίβου κάναμε διάφορες ασκήσεις μέσω διάφορων παιχνιδιών. 

Στο μάθημα του χορού, επικεντρωθήκαμε στις ασκήσεις ευλυγισίας για να μπορέσουν να ανοίξουν οι μύες του σώματος, ώστε να είναι πιο ευέλικτοι και να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση από μέρους των παιδιών στις χορογραφίες. Δεν έλειψαν όμως και οι ασκήσεις εξάσκησης στις κινήσεις ώστε να είναι πιο ελεύθερες και να έχουν μια ροή, χωρίς να είναι μηχανικές. 

Για την εξάσκηση του νου, για εκτόνωση και διασκέδαση, παίξαμε διάφορα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια. Διαβάσαμε παραμύθια, τα δραματοποιήσαμε και τα «φέραμε στην πραγματικότητα», με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους αλλά και μετέπειτα ως ενήλικες.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.