Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Μηνύματα ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο


Το μήνυμα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην ασθένεια του παιδικού καρκίνου πέρασε με δύναμη στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’ και ο Δήμος Κιλκίς, την 11η Φεβρουαρίου 2022.

Με την επιστημονική συνδρομή της ψυχολόγου του Δήμου Έλλης Φρεγγίδου και της παθολόγου – ογκολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Όλγας Ζαραλή η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ψυχολογικές προεκτάσεις αλλά και στις προόδους της επιστήμης στην αντιμετώπιση της νόσου.

"Λέμε όχι στην προκατάληψη και στο φόβο. Ένα παιδί με καρκίνο δεν πρέπει να αισθάνεται ότι τιμωρείται για κάτι κακό. Η ενθάρρυνση και η ψυχολογική υποστήριξή του από το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον είναι κεφαλαιώδους σημασίας" τόνισε μεταξύ άλλων η κα Φρεγγίδου και προέτρεψε σε ενέργειες εθελοντισμού όπως η αιμοδοσία, η δωρεάν μυελού των οστών και οργάνων που συμβάλλουν στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Η παθολόγος – ογκολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Όλγα Ζαραλή αναφέρθηκε στο τρίπτυχο πρόληψη – διάγνωση – αντιμετώπιση, στάθηκε στην υγιεινή διατροφή, στην άθληση και στα παρεχόμενα εφόδια της επιστήμης σε ότι αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών κατά της ηπατίτιδας Β.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’ Γεωργία Κολεσιώτου η οποία μίλησε για τη συνεργασία του Συλλόγου με το ‘’Όραμα Ελπίδας’’ και τη συνεισφορά του στη θεραπεία των παιδιών προτρέποντας τους πολίτες ηλικίας 18-45 ετών να γίνουν δότες μυελού των οστών για να έχουμε γύρω μας περισσότερα παιδικά χαμόγελα καθώς ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Χριστοφορίδης που συνεχάρη τους διοργανωτές για την κοινωνική - επιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Μήνυμα στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου
κ. Βαρθολομαίος ‘’Βαδίζουμε ενωμένοι ενάντια σε μια ασθένεια η οποία έχει την επίσκεψή της και εμείς σαν επίσκεψη οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε και να την παλέψουμε με δύναμη και πίστη. Ας προσφέρουμε εμπιστοσύνη, αγάπη και θαλπωρή, ας στηρίξουμε τον επαγγελματισμό στην ιατρική κατάρτιση, την προσφορά και θεραπεία ούτως ώστε τα παιδιά μας να βγουν νικητές διεκδικώντας ψήφο δικαιώματος στη ζωή’’.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 15ης Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, παρακολούθησαν διευθυντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς καθώς και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.