Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Αναμενόμενα πετυχημένες οι εκδηλκώσεις του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς
Κατά τον μήνα Δεκέμβριο, ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποίησε 2 εκδηλώσεις.

Στις 7/12/ 22, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρης Σταματόπουλος έδωσε διάλεξη με θέμα: «Ερμηνεύοντας τη Μικρασιατική Καταστροφή: θεωρητικά σχήματα και ιδεολογικές προσλήψεις». 

Μετά τη διάλεξη, τέθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής Τη Κυριακή 11/12 μέλη και φίλοι του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς επισκέφθηκαν τη ΡΟΤΟΝΤΑ στη Θεσσαλονίκη και πληροφορήθηκαν την ιστορία του εμβληματικού μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, του 4ου αι. μ.Χ. Επίσης, είδαν τα εκθέματα της επετειακής έκθεσης «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.