Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους παιδαγωγούς του 4ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς

Υπογράφει ένας γονιός
Ο δημόσιος έπαινος δεν αποτελεί μια προσπάθεια προβολής και εντυπωσιασμού αλλά είναι η αναγνώριση και η ενθαρρυντική «ώθηση» για την κάθε μας μέρα.

Για αυτό και αξίζει πραγματικά να επισημαίνουμε γύρω μας την κάθε δημιουργική δουλειά που γίνεται, χωρίς να μένουμε μόνο στα «κακώς κείμενα» της πολιτείας και των δημόσιων λειτουργών της.

Μέσα από αυτήν την επιστολή, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παιδαγωγούς του 4ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά μας.

Κι αναφέρομαι στην αγάπη γιατί στη ζωή τους θα συναντήσουν πολλές ευκαιρίες μάθησης, πλείστα βιβλία και αναρίθμητους εκπαιδευτικούς, που θα βαθμολογήσουν τις γνώσεις τους. Όμως, είναι, δυστυχώς, μάλλον σπάνιο να βρουν παιδαγωγούς, που θα τους αγκαλιάσουν με τρυφερότητα, που θα τους βοηθήσουν να εκφραστούν και που θα τους μάθουν να είναι Άνθρωποι της αποδοχής και της αγάπης.

Η όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η Διευθύντρια και οι παιδαγωγοί του 4ου Νηπιαγωγείου είναι για μένα απλώς η αφορμή για να αναδείξω, όσο μπορώ, το εξαίρετο έργο τους.

Το αποτέλεσμα, όμως, της δουλειάς τους δεν φαίνεται μόνο από το χειροκρότημα μιας οποιασδήποτε γιορτής.

Εμείς, οι γονείς, έχουμε τη χαρά και την τύχη να απολαμβάνουμε αυτό το αποτέλεσμα στα μάτια των παιδιών μας όταν καθημερινά μας μιλούν με καμάρι για «όσα τους έμαθε η δασκάλα τους» και που αποτελούν για αυτά «απαράβατο και αλησμόνητο κανόνα».

Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο δεν είναι μόνο γέλια και χαρούμενα τραγούδια.

Είναι τα θεμέλια ενός σπιτιού, του σπιτιού των παιδιών μας, που θέλουμε πραγματικά να το χτίσουν, όπως αυτά ονειρεύονται, πάνω σε χώματα ελεύθερα και ελπιδοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.