Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τα Σκάνδαλα κι η Κιβωτός

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Ενώ τα πετσωμένα ΜΜΕ κάνουν ενορχηστρωμένη επίθεση στον πάτερ Αντώνιο μετά από καταγγελίες που άρχισαν να ξεφυτρώνουν μαζεμένες εντελώς ξαφνικά από πρόσωπα με αλλοιωμένες φωνές και πλάτες γυρισμένες, ο κόσμος εξακολουθεί να πεινάει..οι μισθοί, εξακολουθούν να εξανεμίζονται με το που τους εισπράττεις και για να τα καταφέρεις να βγάλεις το μήνα, πρέπει κάτι να το αφήσεις απλήρωτο, ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί.

 Μετά την Πισπιρίγκου, μετά τον Μίχο, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σαν θέμα έσκασε εντελώς ξαφνικά, όταν ο Μίχος έλεγε πως αποφάσισε να κατονομάσει τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κλείσει ραντεβού με την δωδεκάχρονη.

Τα δελτία ειδήσεων συναγωνίζονται τα μεσημεριανα σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου.

Και οι ειδήσεις που αφορούν στο αστυνομικό δελτίο, επισκιάζουν τις όποιες πολιτικές εξελίξεις..οι οποίες έτσι κι αλλιώς μόνο προς το χειρότερο βαδίζουν, και δεν είναι δυνατόν να φταίνε για όλα οι διεθνείς συγκυρίες.

Η επιδοματικη πολιτική επιστρέφει τα χρήματα σ όσους ρυθμίζουν τις τιμές στην ενέργεια και τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ κι έτσι όλη αυτή η κατάσταση της βίαιης φτωχοποίησης εδραιώνεται κι εξαθλιωνει τον μέσο μισθωτό που ψάχνει ανακούφιση μέσα από το καλάθι του νοικοκυριού και τα μακαρόνια νούμερο έξι.

Κατά τα άλλα οι υποκλοπές εντελώς ξαφνικά έπαψαν να υπάρχουν στα δελτία ειδήσεων, ενώ όταν ηλεκτρικά πριόνια ανοίγουν βίαια τα χαράματα την πόρτα της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να την πετάξουν έξω από το σπίτι που της έπαιρνε η τράπεζα λόγω χρεών, είναι απλά Παρασκευή, διότι τα κανάλια αποφάσισαν να διεγείρουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα με το να κάνουν τον πατέρα Αντώνιο βορά στα μεσημεριανα με αναδημοσιεύσεις καταγγελιών με ρεπορτάζ γεμάτα αιχμές και υπονοούμενα ακόμα και για ασελγεις πράξεις,με τόσο συντονισμένο τρόπο, που εμένα τουλάχιστον με κάνει να αμφιβάλλω για τα κίνητρα τους.

Τα αντανακλαστικά της εκκλησίας ήταν άμεσα στην περίπτωση του πατέρα Αντώνιου ενώ στην περίπτωση του Παύλου Γιοσακη που υπήρχαν χειροπιαστές αποδείξεις η δικογραφία βρίσκεται ακόμα σε κάποιο συρτάρι του εκκλησιαστικού δικαστηρίου.

Το ερώτημα είναι ποιος θα κρίνει και ποιος θα καταδικάσει τον πατέρα Αντώνιο?Ο εισαγγελέας που έβγαλε το Λιγνάδη με αναστολή;

Και γιατί στην περίπτωση του πατρός Αντωνίου το δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο είναι καταδικαστέο ενώ όταν είπε η Μενδωνη ότι ο Λιγνάδης την ξεγέλασε δεν δόθηκε συνέχεια;

Γιατί όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είχε ιδέα για τις υποκλοπές και πλήρωσε τη νύφη ο Δημητριάδης και ο Κοντολέων το θέμα σταμάτησε εκεί;

Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων είναι μια πραγματικότητα.

Κι εμείς είναι καιρός να δούμε επιτέλους και να κρίνουμε σε δεύτερο επίπεδο τα τέρατα που μας συμβαίνουν.

Γι αυτό ας κρατήσουμε μικρό καλάθι σχετικά με ότι μας σερβίρεται σε υπερβολική δόση από την υποτιθέμενη ενημέρωση γιατί κατά την γνώμη μου το μήνυμα που ήθελαν να πάρει ο πατέρας Αντώνιος μέσα από όλες αυτές τις εξελίξεις, είναι το να μάθει να μοιράζεται.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας.

Ιδωμεν.


2 σχόλια:

  1. Αυτό θα πει σοβαρή και μάχιμη δημοσιογραφία.. Τώρα τα χαχα του κάθε κράχτη για δημιουργία εντυπώσεων αγνόησε τα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ,σφαιρική αντιμετώπιση,σοβαρών γεγονότων ,τα οποία γίνονται βορά στα ΜΜΕ,και πρέπει να μας προβληματίσουν ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.