Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης με την κοινωνία όρθια

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Βλέπουμε συνεχώς, αλλά το τελευταίο διάστημα με πιο μεγάλη ένταση κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν την ισχυρή πεποίθηση για την κατάκτηση της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.Είναι όμως τόσο μεγάλη η ένταση που μεταφράζεται είτε σε έπαρση είτε σε πανικό.Αγνοούν όμως τον σημαντικότερο παράγοντα, την κοινωνία.

Από την μία το κύμα της ακρίβειας που δεν λέει να κοπάσει με την κυβέρνηση να κλείνει τα αυτιά σε κάθε λογική πρόταση, από την άλλη ο θεσμικός κατήφορος.Και στην μέση η κοινωνία πού παλεύει να κρατηθεί όρθια, οι προοδευτικοί πολίτες που φωνάζουν ένα εκκωφαντικό «Ως εδώ!»

Το κλίμα για την κυβέρνηση είναι βαρύ, όσο και αν θέλουν να το ελαφρύνουν με «φιλικές» δημοσκοπήσεις. Η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία είναι επιτακτική ανάγκη, όπως και η αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας από αυτό της συντήρησης σε αυτό της προόδου.

Οι εκλογές θα έρθουν και τότε θα δούμε «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.