Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

"Δεν πάει άλλο... Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς"

Aνακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ)
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ως εργαζόμενοι του Δημοσίου διαχρονικά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα δημόσιο τομέα που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων. Οι μάχες αυτές ήταν που ακύρωσαν στην πράξη τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, καθυστέρησαν άλλους και γέμισαν τελικά με πλούσια πείρα τους εργαζομένους.

Τελευταίος σταθμός αυτής της προσπάθειας η πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη, που δεν έστειλε μόνο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

Και όμως, την ίδια ώρα που τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας περισσεύουν (καθηλωμένοι μισθοί, ακρίβεια, αύξηση ελαστικής εργασίας, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση υπηρεσιών, εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα κ.ά.), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, με τον τρόπο λειτουργίας του και τη στάση της πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ), όχι μόνο ανέχεται, αλλά βάζει και πλάτη σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια με τη στάση του.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κιλκίς έχει να συνεδριάσει 6 ολόκληρους μήνες! Οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ κυριολεκτικά άφαντοι, με τις παρατάξεις να “σφυράνε κλέφτικα” για τα “κατορθώματα” των συνδικαλιστών τους. Εάν αυτό δεν είναι απαξίωση του θεσμού που υπηρετούν και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού σε αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν, τότε τι είναι;

Αξίζει σημειωθεί ότι έχει να πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΝΤ απ΄ το 2017, δηλαδή εδώ και 5,5 χρόνια και ενώ η θητεία του οργάνου είναι 3ετής. Τη μια δεν μπορούσαν να γίνουν αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας, την άλλη έδωσε παράταση η ΑΔΕΔΥ και τους τελευταίους μήνες αναλωνόμαστε σε ένα γαϊτανάκι αναμονής από βδομάδα σε βδομάδα. Οι δικαιολογίες έχουν πλέον περισσέψει ενώ έχει ήδη ξεπεραστεί ακόμα και το όριο που έδινε η ΑΔΕΔΥ, το οποίο έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Την ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι συλλογικές διαδικασίες στα Πρωτοβάθμια Σωματεία του νομού καθώς και σε άλλα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εργασίες του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ στις 6,7,8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, η εικόνα που παρουσιάζει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που μια σειρά σωματεία σε όλη την Ελλάδα καλούν σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατουργήματος για την Υγεία, που εμπορευματοποιεί πλήρως την υγεία και διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα του υγειονομικού προσωπικού και το ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρόβλημα γενικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η πείρα δείχνει ότι όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε άλλα ΝΤ, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Από τις ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, και την προσπάθεια οργάνωσης του κινήματος, μέχρι και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, τη θετική έκβαση των αγώνων.

Στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ του Κιλκίς, οι ευθύνες της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ είναι βαρύτατες και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα. Η απαξίωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με τον περιορισμό της λειτουργίας του, σε μια τυπική αποστολή των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, δεν συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και αποθρασύνει ακόμη περισσότερο κράτος και εργοδοσία στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αποφάσεων για όλους μας.

-- Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να συνεδριάσει η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, και να προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενός πραγματικά ζωντανού Συνεδρίου με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Κιλκίς, για να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις προς το συμφέρον των εργαζόμενων στο Δημόσιο, για αλλαγή συσχετισμού δύναμης στην ΕΓ με την ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για ένα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που θα βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, στην πάλη για αξιοπρέπεια, μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

-- Καλούμε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους του Κιλκίς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να δώσουν το παρόν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν Σωματεία και Φορείς του Κιλκίς ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου – τερατουργήματος για την Υγεία, την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.