Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

Δελτίο τύπου 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κιλκίς
Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκις σε συνεργασία με την 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κιλκίς και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς την Τρίτη 25/10/2020, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, σε κλίμα γιορτής,πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.

Επαγγελματίες υγείας καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ενημέρωσαν τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης και θεραπείας της νόσου, για την αξία του έγκαιρου προσυμπτωματικού ελέγχου και για τη μέθοδο της αυτοεξέτασης μαστού.

Επίσης έκαναν γνωστή προς τον γυναικείο πληθυσμό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών τη δυνατότητα του προγραμματισμού της άμεσης εξέτασης μέσω του προληπτικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Παράλληλα μοιράστηκαν στον γυναικείο πληθυσμό ροζ κορδελάκια ευαισθητοποίησης και ροζ μπαλόνια ως συμβολικό δώρο της ημέρας.

Το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην δράση αυτή και η απήχηση ήταν μεγάλη.

Τόσο ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς όσο και οι δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην πόλη μας θέλησαν να υπενθυμίσουν και να επαναλάβουν στους πολίτες το μήνυμα πως «η πρόληψη σώζει ζωές».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.