Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Τα νέα τη Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων νομού Κιλκίς (22/11/2022)

Εργασίες και παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποιεί η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί ερεισμάτων και καταπτώσεων στο τμήμα του οδικού άξονα Σκρα προς Κούπα (δήμος Παιονίας) από το προσωπικό της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Κιλκίς. Ανάλογα έργα πραγματοποιούνται σε όλο το νομό.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου κτηρίου του «Οίκου Ευγηρίας & Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς», παραρτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ).

«Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν και αυτό κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατασκευή του νέου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας – Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται – και εμείς το αποδεικνύουμε με έργα – να εστιάζει σε έργα που εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» επισημαίνει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Συνεργεία του αναδόχου του έργου (ΟΡΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.), υπό την επίβλεψη των υπηρεσιακών στελεχών της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς έχουν ολοκληρώσει το σύνολο σχεδόν των προβλεπόμενων – από τη σχετική σύμβαση – εργασιών. Η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου αναμένονται τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σύμβαση που είχε υπογραφεί για την επανεκκίνηση του έργου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Αναλυτικότερα, έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, οι εργασίες επιστρώσεων δαπέδων και τοποθέτησης ψευδοροφών καθώς και των κρασπεδώσεων και ασφαλτοστρώσεων του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου. Άμεσα θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης των χρωματισμών του κτηρίου, της περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου κι, έπειτα, θα γίνουν οι τελικές δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το υποέργο με τίτλο «Υπολειπόμενες εργασίες του Οίκου ευγηρίας & Θεραπευτήριου χρόνιων παθήσεων Κιλκίς-Ανέγερση Νέου κτηρίου-Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου-Εξοπλισμός» που ανήκει στο έργο «Οίκος Ευγηρίας & Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς – Ανέγερση νέου κτιρίου –Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός» συνολικής δαπάνης 357.134,01 ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού 482.639,00 ευρώ) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τμήμα Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

Μετά την ολοκλήρωση του υποέργου αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η παράδοση -προς χρήση- του συνολικού έργο. Σημειώνεται ότι το αντικείμενο τόσο του έργου όσο και του υποέργου του Θεραπευτηρίου θα περιλαμβάνει 50 κλίνες κατανεμημένες σε 4 τετράκλινα, 14 δίκλινα και 6 μονόκλινα, ενώ, περαιτέρω περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης, αίθουσες θεραπείας, μαγειρεία, πλυντήρια, αποδυτήρια, γραφείο συντήρησης, χώρους συγκέντρωσης, χώρους εγκαταστάσεων κλπ, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.923,40 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφανείας 19.250 τμ.

Σημαντική για την επανεκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου που είχε μείνει στάσιμο για χρόνια, ήταν η συμβολή και το αμέριστο ενδιαφέρον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και ανακατασκευής του οδικού τμήματος Φιλυριά - όρια ν. Πέλλας

Εκτεταμένες εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης αλλά και πλήρους ανακατασκευής τμήματος της Επ. Ο. 20 με “επίκεντρο” από τη Φιλυριά έως όρια Ν. Πέλλας, πραγματοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις υλοποιεί η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής σύμβασης του υποέργου 23 «Πλήρης ανακατασκευή τμήματος της Επ. Ο. 20 από Φιλυριά έως όρια Ν.Πέλλας (5 χλμ)» που ανήκει στο έργο : «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς».

Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 500.000,00 €, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Επ.Ο.20 σε σημεία που εντοπίζονται προβλήματα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, καθώς, επίσης, και στην εκ νέου ασφαλτόστρωση των ανωτέρω τμημάτων.

Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων εργασιών και παρεμβάσεων προβλέπεται ο καθαρισμός των υφιστάμενων τεχνικών ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικά, καθώς, επίσης, και η κατασκευή τάφρων απορροής όμβριων υδάτων εκατέρωθεν της οδού, με μέριμνα για τη διαμόρφωση των προσβάσεων των κληροτεμαχίων, οι οποίες θα οδηγήσουν τα απορρέοντα ύδατα στον παρακείμενο φυσικό αποδέκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.