Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στο 5ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Θεάτρου

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στο 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ σε διοργάνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στα ανοιχτά θέατρα του Κορινού Πιερίας και του πάρκου Κατερίνης.

Η θεατρική ομάδα της Ένωσής μας θα παρουσιάσει στο κοινό της Κατερίνης δύο ποντιακά θεατρικά έργα σε σκηνοθεσία του προέδρου των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ" κ.Παναγιώτη Δαμιανίδη. Συγκεκριμένα, τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:

- "Ο πετεινόν κωσσού 'κ' 'ίνεται."
Μονόπρακτο του Νικολάου Καλεντεριδη.
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.
στο Ανοιχτό Θέατρο πάρκου Κατερίνης

-"Χωρίς εσέν 'κι γίνουμαι, χωρίς εσέν 'κ' ευτάγω"
Ποντιακή ηθογραφική κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.
στο Ανοιχτό Θέατρο πάρκου Κατερίνης

Στην Ένωση Ποντίωνς νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στηρίζουμε το ποντιακό λαϊκό θέατρο και του δίνουμε την βαρύτητα που του αναλογεί ως αυθεντική έκφραση τέχνης και πολιτισμού, αλλά και ως μέσου εκμάθησης και διατήρησης της ποντιακής διαλέκτου στις μέρες μας.

Καλή επιτυχία στους συντελεστές των παραστάσεων, καθώς και στη διοργάνωση στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.