Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 27/8/2022, 10:54 μ.μ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη χθες (26 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στην κατοχή του, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 25,41 γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στις Σέρρες για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών ανδρών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στις 24 Αυγούστου 2022 το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 7 αλλοδαπούς άνδρες και 4 αλλοδαπές γυναίκες, 3 από τους οποίους συνολικά ήταν ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο ανωτέρω κατά την προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο, συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα στο οποίο προκάλεσε υλικές ζημιές και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα ένας από τους επιβάτες του οχήματος να τραυματισθεί ελαφρά και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της περιοχής, από όπου εξήλθε.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, το όχημα που χρησιμοποιούσε είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από περιοχή της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στις 24 Αυγούστου 2022 το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 3 αλλοδαπές γυναίκες, 4 αλλοδαπούς άνδρες και 2 ανήλικους αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω συλληφθέντες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε δε διέθεταν νόμιμη άδεια ικανότητας οδήγησης, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς της πρώτης περίπτωσης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών, ενώ ο συλληφθείς της δεύτερης περίπτωσης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για απόπειρα απάτης

Συνελήφθη προχθές (25 Αυγούστου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη ημεδαπή, προσποιούμενοι τον γιατρό και με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, ζήτησαν να τους παραδώσει κοσμήματα, αξίας 2.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Αυτόφωρες συλλήψεις (16) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας διενεργεί καθημερινά ειδικές δράσεις και στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που τελούν αυτόφωρα αδικήματα, καθώς και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης προέβησαν στην σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

(4) άτομα για περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 23χρονης ημεδαπής, η οποία εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της πόλης και αφού διέρρηξε με χρήση αντικλειδιού την πόρτα του γραφείου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επιπλέον, στην κατοχή της βρέθηκαν (12) κλειδιά πόρτας και ένα (1) μικροδέμα ηρωίνης.

(1) άτομο για ληστεία. Πρόκειται για 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος με τη χρήση μαχαιριού αφαίρεσε από 33χρονο αλλοδαπό την τσάντα του η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα. Επίσης, στην κατοχή του 44χρονου ανευρέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους (3,5) γραμμαριών.

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου Περί αλλοδαπών, τα οποία αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού από τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου Περί Διεθνούς Προστασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.