Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φραγγίδης: «Γυναικοκτονία: θεσμική αναγνώριση από την Πολιτεία και κοινωνική εγρήγορση»

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης

Βουλευτής Κιλκίς - Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στην περίοδο που διανύουμε, γινόμαστε ολοένα και περισσότερο θεατές μιας έμφυλης βίας, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.
Οι εγκληματικές ενέργειες, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, είναι οι μορφές της ανδρικής βίας, ακόμη και τώρα στον 21ο αιώνα και η κύρια αιτία θανάτου νέων γυναικών.

Από τα χειρότερα είδη βίας είναι η ενδοοικογενειακή, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον - που κανονικά αποτελεί ζώνη ασφαλείας και προστασίας - μετατρέπεται σε χώρο βασανισμού και φρικαλεότητας, η οποία εν καιρώ πανδημίας αυξήθηκε κατά 30%.

Η Γυναικοκτονία δηλαδή η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών λόγω του φύλου τους, αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας σε βάρος των γυναικών και πρέπει να αναγνωριστεί πλέον και θεσμικά από την Πολιτεία.

Οι πρόσφατες δολοφονίες τριών γυναικών που προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα γυναικοκτονιών της χώρας μας και η σεξουαλική κακοποίηση μικρών κοριτσιών στις μέρες μας δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο και αδρανοποιημένο.

Επιβάλλεται όλοι μαζί, πολίτες και Πολιτεία, να ενεργοποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα για να αντιμετωπιστεί κάθε μορφή έμφυλης βίας, πατριαρχικών αντιλήψεων και ανισοτήτων, ώστε μέσα από τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια που ζούμε, να ανατείλει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νέα γενιά ανδρών και γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.