Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Λα.Συ. Παιονίας: “Βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας”

Δελτίο τύπου Λαικής Συσπείρωσης Παιονίας
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί με τις επισκέψεις των κυβερνητικών κλιμακίων της στην Παιονία και στο Κιλκίς να προβάλλει ότι οι πολιτικές επιλογές της υπηρετούν ευρύτερα τα λαϊκά συμφέροντα ή ακόμη και τα εθνικά, η κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και εδώ στην Παιονία, αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. 

Η τοπική διοίκηση του Δήμου Παιονίας όχι μόνο δεν συγκρούεται με αυτή την πολιτική, αλλά ούτε καν αντιστέκεται, περιοριζόμενη στην απλή απαρίθμηση, και αυτή επιλεκτική, κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, χωρίς όμως να αναδεικνύει την αιτία που τα προκαλεί.

Για παράδειγμα, οραματίζονται, μαζί με την κυβέρνηση, την τουριστική αξιοποίηση (εκμετάλλευση λέμε εμείς) της Παιονίας και μάλιστα για αυτό το σκοπό επίκειται η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού αλλά και φέτος ακόμη λιγότεροι συνδημότες μας θα κάνουν διακοπές. Όλοι μαζί προωθούν τον “Τουρισμό για λίγους και εκλεκτούς” που θα τα “ακουμπάνε” στους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου. Εκεί θα πηγαίνει η μερίδα του λέοντος και όχι στους εργαζόμενους του κλάδου, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες.

Σε επίπεδο υποδομών εκφράσανε την ανησυχία τους για την καθυστέρηση στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου αλλά ένα είναι σίγουρο. Αυτοκινητόδρομο ασφαλή με σύγχρονες προδιαγραφές θα δούμε μόνο όταν κάτι τέτοιο συμφέρει τα επιχειρηματικά συμφέροντα για πιο γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων τους και αφού μας επιβάλλουν τα διόδια, τα οποία τόσο η διοίκηση όσο και η αντιπολίτευση τα έχουν αποδεχτεί με το σύνθημα “Πρώτα αυτοκινητόδρομος και μετά διόδια”. 

Συνειδητά απέκρυψαν ότι το οδικό επαρχιακό δίκτυο συνεχίζει να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, προκαλώντας δυστυχήματα, παρά τις προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να το “μερεμετίσουν”. Αντίστοιχες βέβαια καθυστερήσεις όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως η σιδηροδρομική διασύνδεση της Βιομηχανικής του Κιλκίς με το υπάρχων σιδηροδρομικό δίκτυο δεν βλέπουμε.

Εκφράσανε την πικρία τους για τις πρόσφατες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και δείχνουν να ανησυχούν για την πορεία καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων αλλά συγκάλυψαν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που επέβαλλαν την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του κρίσιμου τομέα της πολιτικής προστασίας. Συγκάλυψαν επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για αποζημιώσεις στο 100% για λόγους δημοσιονομικούς... Επίσης, έργα που είναι αναγκαία για την βελτίωση της προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα όχι απλά καθυστερούν να υλοποιηθούν αλλά ούτε σε επίπεδο μελέτης βρίσκονται, μιας και δεν θεωρούνται επιλέξιμες δαπάνες για το κράτος και της ΕΕ.

“Ανησυχούν” μαζί με την κυβέρνηση για την καθυστέρηση σε έργα απαραίτητα για την ικανοποίηση των αναγκών των αγροτών σε άρδευση, αγροτική οδοποϊία, αντιπλημμυρική προστασία κ.α αλλά δεν εξηγούν στους δημότες γιατί θα πρέπει να ανατρέξουμε στον προηγούμενο αιώνα για να συναντήσουμε την υλοποίηση σοβαρών έργων υποδομής στην αγροτική παραγωγή. 

Για άλλη μια φορά η πραγματική αιτία συγκαλύφτηκε. Η ΚΑΠ της ΕΕ που υλοποιούν κατά γράμμα, σαν ιερό ευαγγέλιο, δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα αλλά δράσεις και στόχους που ενισχύουν το εμπορικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα οικονομικών συμφερόντων εις βάρος του βιοπαλαιστή αγρότη, υπονομεύοντας τις παραγωγικές δυνατότητες και τη διατροφική επάρκεια της χώρας και της περιοχής.

Γιατί συμβαίνουν τελικά όλα τα παραπάνω; Για τον απλούστατο λόγο ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεεις, γεγονός που καθυστερεί την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων και υποδομών αναγκαίων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Όσες κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και να αλλάξουν είναι καταδικασμένες να παράξουν αντιλαϊκό έργο.

Ταυτίζονται με αυτή τη στρατηγική και με αυτό τον τρόπο καταδικάζουν το λαό σε μια ανάπτυξη που “ούτε για όλους θα είναι”, “ούτε θετικό κοινωνικό πρόσημο θα έχει” και μόνο προβλήματα και αδιέξοδα θα προκαλεί στο λαό της Παιονίας. Επιχειρηματικά κέρδη και κοινωνική ευημερία για όλους είναι ασυμβίβαστα πράγματα, σε έναν δρόμο ανάπτυξης που “ζει και αναπνέει” για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τελικά, ανησυχούν... αλλά για τα μάτια του κόσμου και μέχρι του σημείου να μην θιγούν οι στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου, που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική. Τελικά δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό μας. Η πρόσφατη πείρα αλλά και παλιότερη-ιστορική διδάσκει ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με άλλες λαϊκές δυνάμεις μπορούν μόνοι τους να “σωθούν”, να βάλουν φρένο – εμπόδιο σε αντιλαϊκές εξελίξεις, να συγκρουστούν με επιλογές του κεφαλαίου, να βγουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που επειδή δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στο κεφάλαιο μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε έναν τέτοιο αγώνα του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.