Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 3/8/2022, 6:09 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπών 
- Σχετικά με τη σύλληψη 2 αλλοδαπών για διάρρηξη οχήματος σε παραλία της Χαλκιδικής, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.100 ευρώ, ανακοινώνεται ότι από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, προέκυψε ότι ενεργώντας μαζί με ακόμα έναν συνεργό τους, από τον Αύγουστοτου 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 διέπραξαν ακόμα 4 διαρρήξεις οχημάτων σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.020 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με άγνωστο συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Ιουνίου 2022 διέρρηξαν 4 σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές της Ημαθίας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.020 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και αντικείμενα, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σύλληψη γιαπαράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη προχθές (1 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 31 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 2 πλαστικές συσκευασίες των 5 λίτρων με αλκοολούχο ποτό, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι δασμοί και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (2 Αυγούστου 2022) τα ξημερώματα στην πόλη των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς λίγο νωρίτερα διέρρηξε οικία ημεδαπής γυναίκας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου 2022 προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη των Σερρών και της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε διαρρήξεις επιχειρήσεων

Ξημερώματα χθες (02-08-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή του Άγιου Αθανασίου ημεδαπό, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ενέχεται σε διαρρήξεις επιχειρήσεων στις ευρύτερες περιοχές Σίνδου και Αγίου Αθανασίου.

Πρόκειται για 24χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω αστυνομικών, ο συλληφθείς, μαζί με επτά (7) ακόμη συνεργούς του, από 30-07-2022 έως και 02-08-2022, με φορτηγό όχημα που αφαίρεσαν από την περιοχή της Σίνδου, προχώρησαν σε διαρρήξεις τριών (3) εταιρειών αφαιρώντας από τις εγκαταστάσεις δύο (2) εξ’ αυτών ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας περίπου (34.000) ευρώ κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ προκάλεσαν και φθορές κατά τη δράση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Σύλληψη 24χρονου για υπόθεση αρπαγή, παράνομης μεταφοράς και εκβίασης σε βάρος αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού και στην ταυτοποίηση 25χρονου ομοεθνή συνεργού του, σε βάρος των οποίων και επιπλέον δύο συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, εκβίασης και απείθειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν μεσημβρινές ώρες χθες (02-08-2022), παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας. Εντός της οικίας εντοπίστηκε ο 24χρονος άντρας, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει σκαρφαλώνοντας από το μπαλκόνι της οικίας στην ταράτσα της οικοδομής και εν συνεχεία σε παρακείμενες ταράτσες.

Επιπλέον, εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωση τους είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών και κρατούνταν παρά τη θέληση τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, από τον 24χρονο και τους συνεργούς του ενώ ζητούσαν το ποσό των (3.000) ευρώ (έκαστος) από τις οικογένειες τους για την απελευθέρωση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου