Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 14/8/2022, 5:42 μ.μ.

Άμεση εξιχνίαση ληστείας που έλαβε χώρα σε βάρος τριών ανηλίκων στην Πλατεία Ευόσμου

Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου σε καταγγελία για ληστεία σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οδήγησε στην ταυτοποίηση δύο εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση και στη συνακόλουθη σύλληψή τους, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας.

Πρόκειται για νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι το απόγευμα της (12-08-2022), κινούμενοι στην Πλατεία Ευόσμου με την παρέα τους, αφού προσέγγισαν τρείς ανήλικους που βρισκόταν στην περιοχή, με χρήση σωματικής βίας απέσπασαν από δύο εξ’ αυτών χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων και με τη βοήθεια και συνεργασία των παθόντων ως προς την παροχή πληροφοριών και περιγραφής, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από την αναγνώρισή τους.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν σε ανήλικους, εντατικοποιεί τις δράσεις της στην ευρύτερη περιοχή με συνεχείς ελέγχους, πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Εντατικοί είναι καθημερινά οι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, λαμβάνονται εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης και διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Το 7μηνο του 2022 (από Ιανουάριο έως και Ιούλιο), σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 510.876 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 64.437 παραβάσεις, από τις οποίες:

31.372 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
25.336 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
2.086 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
1.401 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
1.387 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,
895 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
598 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα,
507 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
303 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
283 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,
100 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος,
62 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας,
62 παραβάσεις για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες και
45 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά ομοεθνών του

Στο πλαίσιο αναζητήσεων που εκδόθηκαν απογευματινές ώρες χθες (13-08-2022), από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, για επιβατικό αυτοκίνητο που ενδεχομένως να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά το εντόπισαν άμεσα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά.

Ο οδηγός του οχήματος, αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και ο οδηγός συνελήφθη παρά την προσπάθειά του να διαφύγει πεζός.

Πρόκειται για αλλοδαπό άντρα 25 ετών, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δεκατρείς (13) αλλοδαπούς, τρείς από αυτούς στο χώρο των αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά επτά (7) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.