Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 9/7/2022, 6:23 μ.μ.

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για κατοχή οπλισμού
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τη σύλληψη ατόμου για κατοχή οπλισμού.

Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (08-07-2022) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του στην περιοχή των Διαβατών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων όπου σε χρηματοκιβώτιο επιμελώς κεκαλυμμένο ως παγκάρι παρεκκλησίου στην αυλή της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 υποπολυβόλο με 4 γεμιστήρες και 53 φυσίγγια.

Επιπλέον, σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 περίστροφο,

17 φυσίγγια,

2 πομποδέκτες επικοινωνίας,

Ηλεκτρονικές συσκευές,

Διαρρηκτικά εργαλεία και

Κουλούρες χαλκού συνολικού βάρους 150 κιλών, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις για παρεμπόριο

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, συνελήφθησαν χθες (8 Ιουλίου 2022) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης 3 άτομα, προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων σε περιοχή της Πιερίας. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο των καταστημάτων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 182 απομιμήσεις γνήσιων ειδών (τσάντες, πορτοφόλια, ενδύματα), τα οποία διέθεταν προς πώληση. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των τριών ιδιοκτητών των παραπάνω καταστημάτων.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη σήμερα (9 Ιουλίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στον αύλειο χώρο πολιτιστικού συλλόγου, με σκοπό την κλοπή. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φακός.


Συνελήφθησαν δύο άτομα για πολυάριθμες περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συνεργασία μεταξύ Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών σε καταστήματα και στη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 31 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου και Πυλαίας-Χορτιάτη, συστάθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό ατόμων που διέπραξαν το τελευταίο διάστημα ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου σε καταστήματα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν χθες (08-07-2022) οι προαναφερόμενοι δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε από την έρευνα από τον Απρίλιο του 2022 συγκρότησαν ομάδα και διέπραξαν συνολικά δέκα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε καταστήματα ψιλικών, ίντερνετ-καφέ και πρατήριο άρτου.

Από την περαιτέρω προανάκριση και συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Χαριλάου, Τούμπας-Τριανδρίας και Λευκού Πύργου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους διέπραξαν επιπλέον πέντε ληστείες σε καταστήματα και μία σε βάρος πεζών στις περιοχές Χαριλάου, Ανάληψης, Τούμπας και κέντρου πόλης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Είδη ένδυσης και υπόδησης που χρησιμοποιήθηκαν στη διάπραξη των ληστειών,

Ηλεκτρονικές συσκευές την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και

Μικροποσότητα ηρωίνης και άγνωστης λευκής ουσίας.

Η συνολική λεία των δραστών περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 3.670 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και κούτες τσιγάρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.