Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Δημοσκοπική καταιγίδα, πρόκληση-πρόσκληση

Γράφει η Σοφία Ψαρρά
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Καθημερινά παρακολουθούμε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων σαν να θέλουν όλοι να μας πείσουν για κάτι. Σαν να αγωνιούν μη δεν έχουμε ακόμα πειστεί για κάτι. Μήπως, κι αλλάξουμε γνώμη για κάτι.

Το αγωνιώδες επίδικο, η πρόθεση της ψήφου μας στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το μόνο σίγουρο, ότι ο λαός ανυπομονεί να καταλογίσει ευθύνες.

Ευθύνες για τους αδικοχαμένους νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Ευθύνες για το χάλι του ΕΣΥ παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων του, που συνεχώς εισπράττουν ψέμματα με χειροκροτήματα. Ευθύνες για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που καλπάζουν. Ευθύνες γιατί κάποιοι απαγορεύουν στην πολυτάλαντη, δημιουργική νέα γενιά σήμερα να ονειρεύεται το δικό της αύριο. Ευθύνες για την ελπίδα που φαντάζει εφιάλτης.

Κι όμως οι δημοσκόποι μας δείχνουν, ότι τα καμμένα όνειρα προτιμούν τον καταστροφέα τους. Ένα και μόνο Κόμμα, έναν και μόνο Πρωθυπουργό. Κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα και κανένας άλλος δεν είναι ικανός να σταματήσει την ξέφρενη πορεία προς την απόγνωση. Η συνεργασία ξορκίζεται, η αλαζονεία εξαπατά και το ψέμα ναρκώνει.

Οι επόμενες εκλογές, που για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έπρεπε να είχαν γίνει, δίνουν την ευκαιρία στο θύμα να τιμωρήσει τον θύτη. Η απλή αναλογική θα αναβαθμίσει το Κοινοβούλιο σε χώρο διαλόγου, σύνθεσης και συνέργειας. Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων προβλημάτων δεν αντιμετωπίζεται με τα χειροκροτήματα της οσφυοκαμψίας, αλλά με την πρόταση της απροκατάληπτης πολιτικής σκέψης.

Ο διογκούμενος πληθωρισμός, η εργασιακή επισφάλεια, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και το έλλειμμα προοπτικής κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. Η επόμενη κάλπη θα πρέπει να μετατραπεί σε μήτρα μίας νέας εποχής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας με πρωταγωνιστή τον προοδευτικό χώρο των καινοτόμων ρήξεων και των κοινωνικά δίκαιων αλλαγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φιλοδοξεί να συμβάλλει να ανατραπεί το σύστημα των αγκυλώσεων που μας κρατάει πίσω, προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ικανότητες αντίστοιχες των δυσκολιών της σύγχρονης εποχής. Για όλους εμάς που το προσπαθούμε βλέπουμε τις δυσκολίες της διεθνούς σκηνής ως προ(σ)κλήσεις βελτίωσης, και όχι ως άλλοθι αβελτηρίας και οπισθοχώρησης.

Τα σχεδόν ταυτόχρονα συνέδρια και των τριών κομμάτων που διεκδικούν την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών ανέδειξαν τις διαφορές σε προτάσεις και πολιτικές. Ο Πολίτης σήμερα γνωρίζει και πολύ σύντομα θα αποφασίσει. Στο χέρι του είναι μέσα στο σημερινό θολό τοπίο να αναδείξει και πάλι τη χαμένη τιμή της πολιτικής, που υπάρχει για να δημιουργεί κάθε φορά ευνοϊκότερους συσχετισμούς για τα συμφέροντα της πλειονότητας της κοινωνίας.

Οι Έλληνες επιθυμούν τη ριζική αλλαγή. Θέλουν ένα δίκαιο μέλλον. Κι αυτό το εγγυάται ο προοδευτικός χώρος που αντιπαρατίθεται στη σημερινή κυβερνητική πολιτική.

Οι δημοσκόποι έχουν τις ενδείξεις και όλοι εμείς τις ψήφους.

Δική μας η ευθύνη της προοδευτικής ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.