Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Η νέα γενιά παίρνει τα ηνία

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου,
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μετά την επιστροφή μου από το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αισθάνθηκα πραγματικά την ανάγκη να καταγράψω και να μεταφέρω τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του.

Καταρχάς, να αναφέρω πως το σύνολο, σχεδόν, των μέσων μαζικής ενημέρωσης στάθηκε στη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς, αυτής των σαραντάρηδων αλλά και των τριαντάρηδων. Κι αυτό ήταν μια μεγάλη αλήθεια, καθώς πράγματι, η ενεργή παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή και το γεγονός αυτό δημιούργησε, από μόνο του, ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή συνέδρων και παρατηρητών αυτής της γενιάς στο συνέδριο ήταν αδιαμφισβήτητα η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της παράταξης, καθώς διαφάνηκε εξαρχής η πρόθεσή του για ριζική ανανέωση.

Το ερώτημα που πλανάται, όμως, σε όλους, σχεδόν, τους πολιτικούς κύκλους είναι το εξής: το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει;

Η δική μου αίσθηση είναι πως επιστρέφει εκείνο το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που έχει ανάγκη η χώρα, εκείνο που σηματοδοτεί την ελπίδα και την αλλαγή. Οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες αυτής της παράταξης, δεν μπορεί να χρεωθούν τα λάθη του παρελθόντος γιατί πολύ απλά δεν τα δημιούργησαν αυτοί. Άλλωστε, η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι μια ιδεολογία που ανήκει σε πρόσωπα. Ίσως, να αμαυρώθηκε από πρόσωπα και να την καπηλεύτηκαν κάποτε άνθρωποι, που, όμως, αυτός ο δημοκρατικός χώρος τους «ξέβρασε» κάποτε έκθετους στη στεριά.

Άλλωστε, για το λόγο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένα σαφές κάλεσμα σε όσους πληγώθηκαν από λανθασμένες επιλογές και συμπεριφορές της παράταξης, ενώ, παράλληλα, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή όλων.

Τα καινοτόμα εργαστήρια (workshops) που διοργανώθηκαν στο συνέδριο, με θεματικές όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Κατοικία, η ψηφιακή κοινωνία και το Brain Gain οδήγησαν σε νέες προτάσεις και ιδέες, που θα καθορίσουν τις πολιτικές του μέλλοντος.

Ελπιδοφόρα ήταν, ακόμη, η τοποθέτηση του Προέδρου του κινήματος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιστρέφει ως ρυθμιστής αλλά ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό του σήμερα. Άλλωστε, τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά του κινήματος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δικαιολογούν απόλυτα αυτήν την οπτική.

Η εκλογική διαδικασία του συνεδρίου για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, τη διάθεση ανανέωσης, με τη συμμετοχή πολλών νέων προσώπων, ενώ κατέδειξε μια σαφή υπεροχή των λεγόμενων «προεδρικών».

Ο Νομός Κιλκίς είχε μια σημαντική εκπροσώπηση σε επίπεδο συνέδρων και παρατηρητών στο συνέδριο και, παράλληλα, πέραν της αυτονόητης, λόγω αξιώματος, συμμετοχής στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Γιώργου Φραγγίδη ως τοπικού βουλευτή, εξελέγησαν δύο ακόμα μέλη.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τον τόπο μας, το Κιλκίς, να αναδείξει θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και να διεκδικήσει το καλύτερο, που, άλλωστε, του αξίζει.

Μέσα από τη δουλειά μου, έχω καθημερινά την ευκαιρία να συνομιλώ με νέους ανθρώπους, που ιδεολογικά αισθάνονται «άστεγοι». Η χαμηλή τους κινητοποίηση δεν οφείλεται, όμως, σε μια «εκ φύσεως» ανία ή νωχελικότητα. Είναι αποτέλεσμα των δυσμενών πολιτικών αποφάσεων και της ρουσφετολογικής πρακτικής των πολιτικών μας. Οι νέοι μας δεν έβλεπαν «φως στον ορίζοντα» αλλά συνέχιζαν, ευτυχώς, να αναζητούν κάποιον να τους εμπνεύσει.

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, σήμερα κλήθηκε να εκπροσωπήσει και να εμπνεύσει και πάλι αυτούς τους πολίτες. Έβαλε ένα στοίχημα που επιβάλλεται, αυτήν τη φορά, να κερδίσει.

Το ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονίζεται, προωθεί ένα διαρκή διάλογο με τη βάση της κοινωνίας και συνεχίζει ενωμένο και δυνατό.

Μετά από ένα συνέδριο μιας νέας αφετηρίας, κλείνει οριστικά τον κύκλο της εσωστρέφειας και φέρνει τον πολίτη και την κοινωνία στο προσκήνιο.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΦΙΕΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,ΓΕΛΙΕΣΤΕ.ΚΑΝΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΑΣ:ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΜΙΖΕΣ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ,ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΤΣΟΒΑΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ,,ΙΜΙΑ.ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.ΟΛΕΤΗΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.