Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Μαγνησίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθη χθες (30 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ημεδαπού, αλλά και σε περιβάλλοντα χώρο έξω από την οικία, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 14 λίθινα αντικείμενα (αρχιτεκτονικά μέλη, βάση κ.α.),

· 2 κεραμικά σκεύη,

· 1 μαρμάρινο τμήμα (πιθανόν κίονα).

Τα παραπάνω αντικείμενα σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση και χρονολόγηση.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.