Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 7/5/2022, 10:25 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχθές (5 Μαΐου 2022) το απόγευμα και χθες (6 Μαΐου 2022) το πρωί, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας, 4 ημεδαποί άνδρες, 3 αλλοδαποί άνδρες και 1 αλλοδαπή γυναίκα και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, συνέστησαν ήδη από τον Μάρτιο του 2022 εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό κέρδους από τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 233,5 γραμμαρίων,
4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 12 έως 15 εκατοστών, που καλλιεργούσαν σε γλάστρες, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν 3 οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (6 Μαΐου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο ημεδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο ημεδαποί, είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης παλιάς θρησκευτικής εικόνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του ενός ημεδαπού, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη εικόνα και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη 3 παλιές θρησκευτικές εικόνες. Σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, η μία από αυτές και συγκεκριμένα το «Κεντρικό φύλλο τρίπτυχου Παναγίας Βρεφοκρατούσας», εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Οι παραπάνω θρησκευτικές απεικονίσεις θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου ημεδαπού εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση περιστρόφου, για το οποίο υπήρχε επίσης αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Εξιχνιάσεις κλοπών 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 1 έως 11 Απριλίου 2022, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεσημεταξύ τους, διέπραξαν σε περιοχές των Σερρών:

2 κλοπές καλωδίων χαλκού από κατάστημα και δημοτικό γήπεδο, αφαιρώντας καλώδια συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας 2.500ευρώ, 
κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών αξίας 1.800 ευρώ από όχημα ημεδαπού και
κλοπή μπαταριών οχημάτων αξίας 400 ευρών από επιχείρηση ημεδαπού.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και 4 ημεδαπών γυναικών, γονέων των ανωτέρω ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου 2022 σε περιοχή της Πιερίας, έθραυσε βιτρίνα καταστήματος και αφαίρεσε 15 ζευγάρια οπτικών, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ,σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. 

Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίσθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και ένα διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποίησε.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπούάνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021 σεπεριοχή του Κιλκίς ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν επιχείρησηημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν ένα όχημα της επιχείρησης καθώς και διάφορα εργαλεία και αντικείμενα, συνολικής αξίας 6.799 ευρώ, σύμφωνα με δήλωσητου παθόντα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίσθηκε και παρελήφθη από τονιδιοκτήτη του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 13ηςΑπριλίου 2022, στη Βέροια, αφαίρεσε μέσα από όχημα ημεδαπού, ένα αλυσοπρίονο αξίας 300 ευρώ, καθώς και ένα πορτοφόλι με τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:(6) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (06-05-2022) στην περιοχή της Τούμπας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) δέμα κάνναβης βάρους 108 γραμμαρίων και μία (1) εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας (συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό).(3) άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια


Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, χθες (06-05-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:Ελέγχθηκαν (241) άτομα

Έγινε έλεγχος σε (23) οχήματα

Προσήχθησαν (33) άτομα και

Συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.