Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Τα νέα του Δήμου Παιονίας - 19/5/2022

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
104η επέτειος της Μάχης του Σκρα 
Η 104η επέτειος της Μάχης του Σκρα τιμήθηκε από το Δήμο Παιονίας με εκδηλώσεις στις 14 και 15 Μαϊου. Το Σάββατο 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργανώθηκε από το δήμο με θέμα "Η σπουδαιότητα της Μάχης του Σκρα τον Μάιο του 1918", στην Αξιούπολη.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Μ. Μπόγρης, υποψ. Διδάκτωρ της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην νίκη του Στρατού στο Σκρα Ντι Λεγκεν, στην προπαρασκευή, στις επιχειρήσεις και στη συμβολή της νίκης στη συνέχιση του συμμαχικού αγώνα στο Μακεδονικό Μέτωπο και ο Χρήστος Ίντος, συντ. δάσκαλος, τ. Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ ο οποίος αναφέρθηκε στον απόηχο νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Σκρα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνιδης και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και πρ. Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου.

Την Κυριακή 15 Μαϊου με τη δέουσα λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη τιμήθηκε η επέτειος στο ηρώο των πεσόντων στο Σκρα.

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Κωνσταντίνος Νικολάκαρος.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Ανδρέα Γκαντίδη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α , ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, ο διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας, ο πρόεδρος Κοινότητας Σκρα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, δημότες και επισκέπτες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα και από τον Σύλλογο Φοιτητών Κρητών Θεσσαλονίκης.


Δράση με θέμα "Πανελλήνιες Εξετάσεις Διαχείριση άγχους προετοιμασίας και αποτελεσμάτων"
Ο Δήμος Παιονίας, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συμμετέχει στην Διαδικτυακή Δράση με θέμα "Πανελλήνιες Εξετάσεις Διαχείριση άγχους προετοιμασίας και αποτελεσμάτων", που πραγματοποιείται την Δευτέρα 23 Μαϊου και ώρα 12:00 από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Ομιλήτρια της δράσης θα είναι η κ. Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγος , η οποία θα δώσει συμβουλές και απαντήσεις στα ερωτήματα και στις απορίες που θα τεθούν.

Καλούμε τους μαθητές, καθηγητές, γονείς, κηδεμόνες και όποιον άλλον ενδιαφέρει η παρούσα δράση να την παρακολουθήσει, καθώς θα μεταδίδεται ζωντανά στη σελίδα του facebook της κεντρικής δομής του ΚΕΠ Υγείας στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias .

Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Δημοπράτηση «Έργου οδοποιίας δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου»
Ο Δήμος Παιονίας προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ» με προϋπολογισμό 239.100,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από ΚΑΠ 2022. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Το αντικείμενο του έργου αφορά έργα οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα) του οικισμού Πολυκάστρου και εντός των οικισμών Βαφιοχωρίου, Κοτυλίου, Πευκοδάσους, Ποντοηράκλειας και Ευζώνων του Δήμου Παιονίας

1. Οικισμός Πολυκάστρου.

-  Θέση : Οδός Αντώνη Τρίτση στα ΟΤ Γ23 - Γ 24 και ΟΤ Γ26 – Γ27.
-  Θέση : Οδός Κύπρου στα ΟΤ Γ4 και Γ5
-  Θέση : Οδός Καπετάν Μ. Σιωνίδη στα ΟΤ Γ23 – Γ27 και ΟΤ Γ22 – Γ29,
-  Θέση : Οδός Κ. Βάρναλη στα ΟΤ Γ18 – Γ24 και ΟΤ Γ19 – Γ22,
-  Θέση : Οδός Αγίου Πέτρου στα ΟΤ 173 – όριο οικισμού,
-  Θέση : Οδός Παΐκου στα ΟΤ 187 και 186.
-  Θέση κυκλικός κόμβος
-  Θέση οδοί Κερασούντος, 21ης Ιουνίου, Δαβάκη
-  Θέση οδός Ευζώνων ΟΤ 126 – Γ55.

2. Οικισμός Βαφιοχωρίου.

3. Οικισμός Κοτυλίου.

4. Οικισμός Πευκοδάσους.

5. Οικισμός Ευζώνων

6. Οικισμός Ποντοηράκλειας.


Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του ανατολικού περιφερειακού δρόμου στην Γουμένισσα

Ο δήμος Παιονίας δημοπράτησε το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΙΝΤΟΥΤ» προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ.

Η εν λόγω μελέτη αφορά την βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας, μήκους 1.048,51 μέτρων στην περιοχή Ρίντουτ στο αγρόκτημα Γουμένισσας.

Η διοίκηση του δήμου Παιονίας, τηρώντας την προγραμματική της δέσμευση να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Γουμένισσας και να συμβάλλει έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, υλοποιεί το έργο μέσω του τεχνικού προγράμματος που αφορά την Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας.

Η οδοστρωσία θα αποτελείται από τις εξής στρώσεις από πάνω προς τα κάτω:

• Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05m κατά την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 (πρώην Π.Τ.Π. Α265)

• Ασφαλτική στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,05m κατά την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 (πρώην Π.Τ.Π. Α260)

• Ασφαλτική προεπάλειψη κατά την ΕΤΕΠ 05-03-11-01

• Βάση οδοστρωσίας σε μία στρώση πάχους 0,10m κατά την ΕΤΕΠ 05-03-03-00 (πρώην Π.Τ.Π. Ο-155)

• Υπόβαση οδοστρωσίας σε μία στρώση πάχους 0,10m κατά την ΕΤΕΠ 05-03-03-00 (πρώην Π.Τ.Π. Ο-150
)

Θετική εξέλιξη για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ποντοηράκλειας.
Μετά από τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά και με την ανταπόκριση και βοήθεια του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Ποντοηράκλειας.

Έπειτα από αίτημα χρηματοδότησης του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών επισκέφτηκε πριν 20 ημέρες το δημοτικό σχολείο της Ποντοηράκλειας και διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που είχε υποστεί λόγω σεισμικών δονήσεων με αποτέλεσμα να κριθεί ως ακατάλληλο για λειτουργία.

Σε αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών , υπογράφηκε σήμερα από την Γενική Γραμματέα Υποδομών η απόφαση έγκρισης δέσμευσης προϋπολογισμού ύψους 230.000€ για την υλοποίηση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ».

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Παιονίας, στον οποίο θα διατεθεί το ποσό των 230.000 ως εξειδικευμένη πίστωση έργου.

« Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ»

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
Γοργόπη (Κοιν.Κατ/μα) από 09:00 έως 10:30
Γουμένισσα (Πολιτιστικό κέντρο) από 11:00 έως 14:30

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
Τούμπα (Αγρ.Ιατρείο) από 09:00 έως 14:30

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Αγ.Πέτρο (Κοινότητα) από 09:00 έως 10:30
Ευρωπός (Δημ.κατ/μα) από 11:00 έως 14:30

Μήνυμα δημάρχου για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η σημερινή θλιβερή 103η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων μας επιστρέφει στο παρελθόν και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό 353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ένα μαζικό έγκλημα, ένα σχέδιο των στρατηγών Εμβέρ και Ταλαάτ εξόντωσης του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού του Πόντου, που προέβλεπε την άμεση εξόντωση όλων των ανδρών από 16 έως 60 ετών, και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικόπαιδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και αφανισμού.

Από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ως τη Μικρασιατική καταστροφή (1922), οι Νεότουρκοι με τα σκληρά μέτρα που έλαβαν εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, με τη μέθοδο των εξοριών, βιασμών, σφαγών και απαγχονισμών, εξόντωσαν το 41,5 % και ως το 1924 πάνω από το 50% του ολικού πληθυσμού των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα που η ευρύτερη περιοχή μας, ζει νέους πολέμους, διώξεις και δημιουργεί νέους πρόσφυγες και δράματα, ευχόμαστε να μην γίνουμε μάρτυρες σε νέες γενοκτονίες και δεν ξεχνάμε τα ματωμένα χώματα του Πόντου, και όλης της Μικράς Ασίας.

Περιμένουμε, να μην γίνουν άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να αναγνωριστεί καθολικά η Γενοκτονία των Ποντίων.


Μελέτη για την κατασκευή υποδομής και την προμήθεια εγκατάστασης τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Γουμένισσας

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Παιονίας εκπόνησε πλήρη μελέτη για την κατασκευή υποδομής και την προμήθεια εγκατάστασης τάπητα στίβου στο δημοτικό στάδιο Γουμένισσας.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να αποκτήσει ο δήμος Παιονίας ετοιμότητα προκειμένου να μπορεί να εντάξει το έργο σε όποιο πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο προκύψει.

Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού σταδίου Γουμένισσας και συγκεκριμένα η κατασκευή υποδομής για την εγκατάσταση τάπητα στίβου θα αφορά στίβο 6 διαδρομών 400μ με την κύρια ευθεία του στίβου να επεκτείνεται πέραν των ημικυκλίων, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ. και 110μ.

Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου (γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ) στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης
Στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών αύλειων χώρων που υλοποιεί ο δήμος Παιονίας, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου (γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ) στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης. Το δάπεδο τοποθετήθηκε στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ και είναι προκατασκευασμένος ελαστικός τάπητας ύψους 4,5mm.

Στόχος της παραπάνω παρέμβασης του δήμου Παιονίας είναι η βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο ελαστικός τάπητας έχει ειδική κυτταρική δομή, είναι κατασκευασμένος από συνθετικό λάστιχο και ορυκτές πρόσθετες ύλες. Η επιφάνεια του είναι ανάγλυφη, βουλκανισμένη, μη ολισθηρή και χωρίς αντανακλάσεις. Τα υλικά με τα οποία έγινε η κατασκευή είναι φιλικά με το περιβάλλον, σύμφωνα με τις διεθνείς διατάξεις του περιβαλλοντικού δικαίου και όσον αφορά την διασφάλιση ποιότητας με το άρθρο 82 του Νόμου 4412/2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.