Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 19/5/2022, 9:11 μ.μ.

Εξιχνιάσεις κλοπών
· Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

· Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάρτιο του 2022 εισήλθε παράνομα σε οικία ημεδαπού, σε περιοχή της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, 2 τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο δίμηνο αφαίρεσαν από 2 αντλιοστάσια και 1 γεώτρηση, που βρίσκονται σε χωριά των Σερρών, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

· Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάρτιο του 2022, μαζί με συνεργό του διέρρηξαν αποθήκη σε περιοχή της Πέλλας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 140 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 46χρονου για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης


Η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδήγησε στην ταυτοποίηση 46χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, ο 46χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2018, κατέθεσε είτε ο ίδιος είτε συνεργός του πλαστό πιστοποιητικό γάμου Αλβανικών Αρχών σε Ληξιαρχείο των Αθηνών, με το οποίο βεβαιωνόταν ο γάμος του με 34χρονη ημεδαπή, απ’ όπου υφάρπαξε πιστοποιητικό γάμου, προκειμένου να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της παθούσας στον Δήμο Καλαμαριάς ως σύζυγός της.

Στη συνέχεια, με το υφαρπαγμένο πιστοποιητικό γάμου και με πλαστή υπεύθυνη δήλωση της 34χρονης αιτήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες την έκδοση άδειας παραμονής του ως σύζυγος Έλληνα πολίτη, καταφέρνοντας έτσι την διαγραφή του από τον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, το οποίο ήταν και ο αρχικός σκοπός όλων των ενεργειών του.

Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, δικογραφία για Πλαστογραφία και Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Δραστηριότητα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και αποτελέσματα εξόρμησης που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα 11 έως 18 Μαΐου 2022

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με γνώμονα την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πλην της αμιγούς εφαρμογής των διατάξεων του ΚΟΚ, επικεντρώθηκε σε ποιοτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους, με αποκλειστικό στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους.

Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων και οι συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, η σύσταση μικτών συνεργείων ελέγχου, αλλά και οι τροχονομικοί έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν πληρώματα περιπολικών και δικυκλιστές της Διεύθυνσης Τροχαίας, αστυνομικοί-μέλη της ΟΕΠΤΑ και ρυθμιστές τροχονόμοι, οι οποίοι με υπευθυνότητα και συναίσθηση καθήκοντος, επιλήφθηκαν σε θέματα τροχονομικής φύσης.

Κατά το χρονικό διάστημα 11-18 Μαΐου 2022 λοιπόν, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση κατά την οποία:Συγκροτήθηκαν 62 συνεργεία τροχαίας και
Ελέγχθηκαν συνολικά 7.422 οχήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.584 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά:(652) αφορούν σε παραβάσεις ταχύτητας,
(40) σε οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και
(104) σε παράνομη στάθμευση οχημάτων σε θέσεις ΑΜΕΑ, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και λεωφορειόδρομους.

Οι υπόλοιπες αφορούν σε διάφορες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν 101 ακινητοποιήσεις οχημάτων, στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τον Κ.Ο.Κ..

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.