Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Μεγάλη Εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η πασχαλινή μας εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησε με εικαστικά⸱ φτιάξαμε ένα στεφάνι- κουνελάκι. Οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να κόβουν και να κολλούν τα κομμάτια της κατασκευής μέχρι που προέκυψε το τελικό μας αποτέλεσμα.

Την τιμητική της είχε και η μαγειρική. Οι μικροί σεφ του ΚΔΑΠ Kinesis στη μαγειρική αυτής της εβδομάδας είχαν ένα απαιτητικό εγχείρημα• ήταν η μέρα των τσουρεκιών και των πασχαλινών κουλουριών. Διαβάζοντας προσεκτικά τη συνταγή συγκέντρωσαν τα υλικά τους και ξεκίνησαν δουλειά. Φτιάξαμε το μείγμα μας με το ζαχαρούχο γάλα, έπειτα το μείγμα της μαγιάς, τα ενώσαμε και προσθέσαμε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά μας, κακουλέ και μαχλέπι. Ζυμώσαμε και αφήσαμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί. Αργότερα ο κάθε σεφ έπλεξε το δικό τους τσουρεκάκι. Στην επόμενη ώρα μαγειρικής φτιάξαμε την πιο εύπλαστη ζύμη και ζυμώσαμε πασχαλινά κουλουράκια. Η δομή μας μοσχομύρισε Πάσχα.

Το " Φτιαξ' το μόνος σου" αυτής της εβδομάδας μας επιφύλασσε μία έκπληξη, καθώς είχαμε καλεσμένη την κ. Άννα και μαζί της βάψαμε τα πασχαλινά μας αυγά! Πρώτα συζητήσαμε για ποιον λόγο βάφουμε κόκκινα τα αυγά αλλά και για τις μέρες της Μ. Εβδομάδας. Έπειτα ξεκινήσαμε το βάψιμο⸱ όμως δεν είχαν το καθιερωμένο κόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική του ντεκουπάζ, στολίζοντας το αυγό μας με πασχαλινές χαρτοπετσέτες. Στην συνέχεια προσθέσαμε πολύχρωμα φιογκάκια και κορδέλες με το τελικό αποτέλεσμα να μας έχει αφήσει άφωνους! Ευχαριστούμε πολύ κ. Άννα για το διαφορετικό μάθημα.

Και η ζωγραφική μας είχε πασχαλινή θεματολογία. Αφού μιλήσαμε για τα διάφορα έθιμα του Πάσχα, πρώτο βήμα μας ήταν να χρωματίσουμε με ό,τι χρώμα και σχέδιο θέλουμε το ένα μας αυγό και δεύτερο βήμα να σχεδιάσουμε στο δεύτερο αυγό μας ένα κουνελάκι. Έπειτα τα ενώσαμε και προέκυψε εξωτερικά ένα χρωματιστό πασχαλινό αυγό κι εσωτερικά ένα κουνελάκι.

Έτσι, η εβδομάδα μας πέρασε γρήγορα και διασκεδαστικά με τις πασχαλινές δραστηριότητες να είναι στην πρώτη γραμμή! Φυσικά, δεν έλειψε και το πολύ παιχνίδι, ώστε τα παιδιά μας να χαλαρώσουν στο διάστημα των πασχαλινών τους διακοπών. Σας περιμένουμε από Τρίτη για νέες περιπέτειες. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα από εμάς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.