Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με κατάνυξη και τον απόλυτο σεβασμό παρακολουθούν οι κάτοικοι του χωριού Πεδινού το πρόγραμμα Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κάθε Aκολουθία αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον με τα διαχρονικά μηνύματα που εκφράζει και μέσα από την προσπάθεια του Ιερέα Πατέρα Κωσταντίνου Σαββίδη να εξηγήσει στο ποίμνιο του πόσο δύναμη έχουν όλα όσα παρακολουθούμε με απώτερο σκοπό τα λόγια του Χριστού και τις μεγάλες αλήθειες που κρύβουν τα βασανιστήρια του.

Η επιτροπή του Ναού, η χορωδία, οι ψάλτες και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου γίνονται μια μεγάλη οικογένεια που μεταφέρουν την Ελπίδα για να ξεκινήσει μια άλλη δοκιμασία που μας καλεί να βρούμε τον τρόπο.

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο χωριό Πεδινό ανέκαθεν ήταν προσμονή και ανάγκη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος.

Η καμπάνα χτυπάει μελωδικά και στρώνει τον δρόμο, από το πάθος στην Ανάσταση.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.