Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Αυτό-οργάνωση… τελευταίας στιγμής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Ούτε μήνας δεν απομένει μέχρι τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαΐου για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών, και άγνωστο παραμένει ακόμη το πώς θα κινηθεί η εκλογική διαδικασία (π.χ. πόσες κάλπες θα στηθούν και σε ποια σημεία, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τρόπος εκλογής γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής, κ.α.). 

Σιγή ιχθύος όμως τηρείται και σε επίπεδο νομού σε ό,τι αφορά στα ονόματα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια. Τα χαρτιά τους κλειστά φαίνεται να κρατούν προς το παρόν και οι δύο βασικοί εσωκομματικοί αντίπαλοι Γιώργος Φραγγίδης και Στέφανος Παραστατίδης που όπως όλα δείχνουν θα επιδοθούν σε αγώνα… επίδειξης ισχύος. Υπενθυμίζεται ότι στην εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου, οι εκλογείς θα κληθούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη συνέδρων, καθώς και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Δημοτικών Οργανώσεων Κιλκίς και Παιονίας. 

Σε ψηφοφορία όμως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δια στόματος του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, θα τεθεί και το νέο όνομα της παράταξης. Με δεδομένη πάντως την έλλειψη ενδιαφέροντος από πολλά τοπικά στελέχη (μάλιστα κάποια εξ αυτών έχουν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ) η σύνθεση της Νομαρχιακής αναμένεται πλήρως ανανεωμένη και μάλιστα με άρωμα γυναίκας, κάτι που φαίνεται να προωθεί και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Φραγγίδης. Στοίχημα για όλους τώρα αποτελεί το πόσοι από τους 2.500 Κιλκισιώτες που προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβρη θα ενεργοποιηθούν και θα ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα του κόμματος. 

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης στο Κιλκίς 

Στο πλαίσιο της αυτό-οργάνωσης που προωθεί η ηγεσία του κόμματος ανά την Ελλάδα και ενόψει του Συνεδρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στο Κιλκίς την ερχόμενη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου στις 5μ.μ. και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου του Κιλκίς στις 7.30μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.