Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Α.Ε. Πολυκάστρου - "Ακρίτες" Πολυκάστρου: Βίοι παράλληλοι, Αθλητισμός - Πολιτισμός

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Ο εκλεκτός συνδημότης μας, αγαπητός φίλος, μέλος της “Τράπεζας Αίματος των Ακριτών Πολυκάστρου” και βετεράνος ποδοσφαιριστής της ένδοξης Α.Ε.Πολυκάστρου, Παναγιώτης Γ. Παυλίδης (Ξαρχάκος), δημιούργησε μέσα στο ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (πλατφόρμα) “Facebook” μια θαυμάσια “Δημόσια Ομάδα”με τίτλο: ΑΕΠ (Αθλητική Ένωση Πολυκάστρου) Οι στιγμές μας.. στον χρόνο

Από την ημερομηνία δημιουργίας της ομάδας, 28 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι σήμερα (15 Απριλίου 2022) η ομάδα αριθμεί 976 μέλη τα οποία έχουν αναρτήσει δεκάδες ιστορικές φωτογραφίες από την ίδρυση της Α.Ε.Πολυκάστρου, μέσα δεκαετίας 1960, μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, ακολουθούμενες από σχετικά κείμενα με περιγραφή γεγονότων και προσώπων.

Ο πλούτος των φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη (Ξαρχάκος), των πολλών παλαιών ποδοσφαιριστών και φίλων της Α.Ε.Πολυκάστρου και ιδιαίτερα του αγαπητού φίλου Γιώργου Ξεμιτούδη (Νάουσα), φέρνουν στη μνήμη μας αθλητικά γεγονότα και δεκάδες πρόσωπα που έγραψαν ιστορία με την δική τους παρουσία στηνΑ.Ε.Πολυκάστρου.

Εκεί στα μέσα δεκαετίας του 1960 υπήρχαν ΜΟΝΟ ΔΥΟ(2) Σύλλογοι που παρήγαγαν αθλητικό και πολιτιστικό έργο στη πόλη μας. Αυτοί ήτανε η Α.Ε.Πολυκάστρου και οΣύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων “Οι Ακρίτες” που είχαν αρμονική συνεργασία.

Ο αγαπητός “Ξαρχάκος" ανήρτησε στις 8 Μαρτίου 2022 μια θαυμάσια ιστορική φωτογραφία από ποδοσφαιρικό αγώνα των παλαιμάχων της Α.Ε.Πολυκάστρου και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών υπαλλήλων της πάλαι ποτέ “Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος” τα έσοδα των εισιτηρίων του αγώνα διετέθησαν για την συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του “Σπιτιού του Πόντου”. Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ήταν 19 Ιουνίου 1989.


Όρθιοι: Βασίλης Αθανασιάδης (πρόεδρος εκείνη την περίοδο των "Ακριτών"), +Νίκος Κοσμίδης, Αχιλλέας Κεσκινίδης, Μάκης Τσανικίδης, Αθανάσιος Δεβετζόπουλος, +Γιάννης Καρακασίδης , Αντώνης Θεοχαρίδης, +Ηλίας Καραγιαννίδης, Σωτήρης Δελαρούδης, +Καναρόπουλος (Διαιτητής).
Καθήμενοι: Νίκος Γ. Αθανασιάδης, Γιώργος Β. Αθανασιάδης, Μιχάλης Μπασάκος Γιώργος Ευθυμιάδης Θωμάς Τυφούδης, Λάζαρος Ευθυμιάδης, +Παναγιώτης Σούρλας, Γιώργος Μπέλλης.

Πρωτεργάτες της διοργάνωσης οι +Αριστείδης Δεληγιαννίδης, Γιώργος Ευθυμιάδης και Θόδωρος Ψαρράς, όλοι υπάλληλοι της τράπεζας και μέλη των “Ἁκριτών” και φυσικά οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Πολυκάστρου που με χαρά συμμετείχαν στην όμορφη αθλητική - πολιτιστική εκδήλωση.

Βιβλίο δωρεών - οικονομικής ενίσχυσης για την ολοκλήρωση του "Σπιτιοὐ του Πόντου"

Σελίδα 29, αριθμός καταχώρησης 816 (από Δ.Σ. Α.Ε.Πολυκάστρου) : Δραχμές 10.000

Σελίδα 29, αριθμός καταχώρησης 817 (απο εισιτήρια αγώνα) : Δραχμές 37.300

Βίοι παράλληλοι
Α.Ε.Πολυκάστρου - Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες"

Για το κοινό καλό στον Αθλητισμό και στο Πολιτισμό του τόπου μας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.