Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 16/4/2022, 8:32 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
· Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 6 συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 5,5 γραμμαρίων,

ποσότητα κάνναβης βάρους 36 γραμμαρίων,

φαρμακευτικά δισκία για την πρόσμιξη με κοκαΐνη,

1 μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών

1 κινητό τηλέφωνο και

χρηματικό ποσό 1.250 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκε μαχαίρι (σουγιάς) μήκους 20 εκατοστών.

· Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 20,6 γραμμαρίων.

Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2022) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος του, αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.390 πακέτα τσιγάρων (27.800 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

· Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 3 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

· Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 3 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και την εν γένει ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, αναπτύσσεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης και συνελήφθησαν:

(3) άτομα, έπειτα από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, για περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε βάρος 47χρονης ημεδαπής, όταν με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φορητό υπολογιστή και κοσμήματα από το διαμέρισμά της. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο πιστόλι, κατσαβίδια και αντικείμενα τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. 

Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν, οι τρείς συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, με τον έναν εξ’ αυτών να έχει συμμετάσχει σε ληστείες τραπεζών και διαρρήξεις ΑΤΜ με την μέθοδο της ανατίναξης και τους υπόλοιπους δύο σε διαρρήξεις οικιών.

5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων που επέβαινε σε όχημα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς στην περιφερειακή οδό, πλην όμως άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 54χρονου ημεδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (12) ετών, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

(2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Υπογραμμίζεται ότι, ένας εξ’ αυτών προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και κινούμενος με όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, για να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί λίγο αργότερα.

(1) άτομο για παράβαση των Νομοθεσιών περί ζώων και όπλων.

(1) άτομο, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.

(1) άτομο για σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος 50χρονης ημεδαπής. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, συνελήφθη 40χρονη αλλοδαπή, η οποία ως οικιακή βοηθός επιφορτισμένη με την επίβλεψή της, την χτύπησε στο πρόσωπο και την απείλησε.

(5) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.557 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.657 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 44 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 37 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στη Δυτική Ελλάδα,
1 στην Αττική,
1 στην Κρήτη και
1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.171 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.453 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.718 των 150 ευρώ.

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.953 ομοειδείς παραβάσεις.

29 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 1 πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Στη Στερεά Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων και πολίτες σε δημόσια υπηρεσία. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από οδηγό λεωφορείου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.241 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.043 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.