Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Ας στηρίξουμε και ας επιλέξουμε τα τοπικά εμπορικά καταστήματα για τις εορταστικές αγορές μας

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μεσημέρι… Κυριακής θυμίζουν πολύ συχνά τα πρωινά στην εμπορική αγορά του Κιλκίς. Η κίνηση των περαστικών υποτονική, η καταναλωτική διάθεση μηδενική και η όποια κινητικότητα εντοπίζεται σε σούπερ μάρκετ και αρτοποιεία για αγορά πρώτων ειδών. 

Η γενικότερη εικόνα αλλά και αίσθηση που επικρατεί στην αγορά συνοψίζεται στο «κάθε πέρσι και καλύτερα». Και αν συνυπολογίσει κανείς ότι το «κάθε πέρσι» καλύπτει από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού που κράτησε κλειστά και σε υπολειτουργία πολλά καταστήματα, μέχρι και την πιο σοβαρή ίσως, τη σημερινή ενεργειακή κρίση μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότεροι καταστηματάρχες. 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους καταναλωτές, οι οποίοι πέραν της χαμηλής ψυχολογίας και των ήδη γνωστών επιβαρύνσεων από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, καλούνται να ανταποκριθούν και σε πλήθος άλλων οικονομικών υποχρεώσεων. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο για τόνωση της εμπορικής κίνησης δημιουργούν οι ημέρες του Πάσχα. 

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο Κιλκίς σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς θα ισχύσει από την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο ως εξής: 

Κυριακή 17.4.22 11 π.μ. – 6 μ.μ. 
Μ. Δευτέρα 18.4.22 9 π.μ. – 8.30 μ.μ. 
Μ. Τρίτη 19.4.22 9 π.μ. – 8.30 μ.μ. 
Μ. Τετάρτη 20.4.22 9 π.μ. – 8.30 μ.μ. 
Μ. Πέμπτη 21.4.22 9 π.μ. – 8.30 μ.μ. 
Μ. Παρασκευή 22.4.22 12μ. – 6 μ.μ. 
Μ. Σάββατο 23.4.22 9 π.μ. – 4 μ.μ. 
Κυριακή του Πάσχα 24.4.22 Αργία 
Δευτέρα 25.4.22 Αργία 

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ημέρες ας στηρίξουμε και ας επιλέξουμε τα τοπικά εμπορικά καταστήματα για τις εορταστικές αγορές μας. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι η τοπική αγορά λειτουργεί και ως βασικός ζωοδότης της πόλης.

Βρισκόμαστε σε απόλυτη σχέση αλληλεξάρτησης, τη χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.