Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς «πάει» Πανεπιστήμιο

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Την Πέμπτη 7-4 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συμμετείχαν στο ΤΕΠ-OpenDay 2022 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μια ημερίδα ενημέρωσης για το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τη δομή και λειτουργία όσο και για το πρόγραμμα σπουδών από τον Κοσμήτορα του τμήματος κ. Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σε φοιτητές, πρώην και νυν του τμήματος, που απασχολούνται σε κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής όπως η Google, Microsoft, SAP, Phizer κ.λπ, οι οποίοι τους ανέλυσαν τις προοπτικές τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών τους όσο και μετά.

Όπως τόνισε ο Κοσμήτορας του τμήματος, η πληροφορική ως επιστήμη, ίσως είναι η μοναδική που δεν απαιτεί τίτλο σπουδών για να απασχοληθεί κάποιος σε μία αγορά εργασίας η οποία δε γνωρίζει σύνορα.

Η δράση αυτή καθιερώθηκε από φέτος τόσο για μαθητές Γυμνασίου όσο και για μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των τμημάτων από Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Παρακολουθείστε την ημερίδα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XQHY-Bi0vtw

Ο Υπεύθυνος καθηγητής
Κωνσταντίνος Ντίνου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.