Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 12/4/2022, 2:59 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (11 Απριλίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 151,6 γραμμαρίων, 2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και χρηματικό ποσό 490 ευρώ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (11 Απριλίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, με το πρόσχημα παροχής βοήθειας σε ημεδαπή γυναίκα που είχε ακινητοποιηθεί το όχημά της λόγω βλάβης, αφαίρεσε μέσα από το όχημα, ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τις κλεμμένες κάρτες, πραγματοποίησε σε καταστήματα ανέπαφες συναλλαγές ύψους 101 ευρώ.

Κατά τον εντοπισμό του από τους αστυνομικούς, δήλωσε ψευδώς τα στοιχεία ταυτότητας συγγενικού του προσώπου, καθώς όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών, για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και συσκευασίες προϊόντων που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από κατάστημα.

Εξιχνιάστηκε επιπλέον περίπτωση ληστείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών και ληστείας στη Βόρεια Ελλάδα

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση συμμορίας και συλλήψεις τεσσάρων (4) μελών της, που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξιχνιάσθηκε μία ακόμη περίπτωση ληστείας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα , προέκυψε ότι οι παραπάνω, περί τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή των Πεύκων διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ και κοσμήματα, ενώ όταν έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, προκειμένου να διατηρήσουν τα αφαιρεθέντα, έρριψαν προς το μέρος του πέτρες, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στο όχημά του προσκρούοντας σε αυτό.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε συμπληρωματικά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε Καταστήματα Κράτησης, καθώς είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με ήδη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.145 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.257 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 93 παραβάσεις και 1 αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

37 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 32 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

11 στη Θεσσαλονίκη,
6 στην Ήπειρο,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στην Κεντρική Μακεδονία,
4 στη Δυτική Ελλάδα,
3 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στη Θεσσαλία,
1 στην Κρήτη και
1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.030 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.333 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.697 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.943 ομοειδείς παραβάσεις.

51 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο ενός πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος και 1 παράβαση στο κατάστημα,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.049 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.040 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.