Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 5/4/2022, 7:32 μ.μ.

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου, πραγματοποίησαν οκτώ στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθησαν συνολικά διακόσιοι δώδεκα (212) ιδιοκτήτες ζώων
Βεβαιώθηκαν:

- δεκατρία (13) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και

- έξι (06) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, για «στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 5 ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 5 ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας.

Ειδικότερα, προχθές (3 Απριλίου 2022) το απόγευμα, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα σε περιοχή της Ημαθίας, τα παραπάνω άτομα τραυμάτισαν με σωματική βία, δύο ημεδαπούς άνδρες στις κερκίδες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της περιοχής και μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, αποχώρησαν.

Νωρίτερα, εντός του αγωνιστικού χώρου, σημειώθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας και του διαιτητή του αγώνα, που έλαβε τέλος μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας υποβλήθηκαν εγκλήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος δύο ατόμων στην περιοχή της Πολίχνης

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση επίθεσης σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 45 ετών στην περιοχή της Πολίχνης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη τελούμενη σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 16-10-2021, ο 22χρονος από κοινού με δύο συνεργούς του, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, εντόπισαν σε περιοχή της Πολίχνης τους δύο παθόντες να επιβαίνουν ομοίως σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 45χρονο και συνοδηγό τον 27χρονο, ο οποίος έφερε ζακέτα με διακριτικά αθλητικού συλλόγου της πόλης και μετά από καταδίωξη ακινητοποίησαν το όχημα τους.

Στη συνέχεια, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας ο ένας εξ αυτών μία ζώνη προκάλεσαν ελαφριά τραύματα στους παθόντες, οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε εφημερεύων νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη άτομου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (04-04-2022) στην ευρύτερη περιοχή της Γιαννιτσών, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε σήματα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και εν συνεχεία μαζί με άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Άμεσα συνελήφθη ο 25χρονος οδηγός από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς καθώς όπως πρόκυψε μετέφερε παράτυπα δύο ομοεθνείς του, ενώ άπαντες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, κατά περίπτωση, για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και οδήγηση οχήματος άνευ ικανότητας οδήγησης και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Κεντρική Μακεδονία στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Μάρτιο του έτους 2022, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 26 τροχαία ατυχήματα τον Μάρτιο του 2022, έναντι 19 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
4 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 2 το 2021.
2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως και το 2021.
20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 15 το 2021.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 33 παθόντες έναντι 26 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

4 νεκροί, έναντι 2 το 2021.
3 βαριά τραυματίες, έναντι 2 το 2021.
26 ελαφρά τραυματίες, έναντι 22 το 2021.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
Η παραβίαση της προτεραιότητας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Μάρτιο του έτους 2022, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 9.570 παραβάσεις ως ακολούθως:

4.893 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
3.798 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
264 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
172 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,
158 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
72 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα,
58 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
56 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
39 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,
34 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
15 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος,
6 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας,
3 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και
2 παραβάσεις για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος

Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά

Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας

Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας

Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα

Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.547 έλεγχοι, από τους οποίους οι 44.051 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 120 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

49 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 43 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στη Θεσσαλία,
5 στα Ιόνια Νησιά,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στην Ήπειρο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.780 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.103 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.677 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.905 ομοειδείς παραβάσεις.

58 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ και 2 παραβάσεις των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις σε άτομα, για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπεύθυνο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.658 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.039 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.