Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Το ΚΔΑΠ KINESIS μπαίνει στην περίοδο της Σαρακοστής


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ KINESIS 
Μετά την ξεκούραση του τριήμερου, επιστρέψαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis γεμάτοι ενέργεια. Καθώς μπήκαμε στην περίοδο της Σαρακοστής, την ώρα της φιλαναγνωσίας διαβάσαμε ένα παραμύθι για την κυρά-Σαρακοστή. Συζητήσαμε για τη χρήση που είχε παλαιότερα αλλά και τι συμβόλιζε η ίδια αλλά και τα 7 ποδαράκια της. Στη συνέχεια χρωματίσαμε τη δική μας κυρά-Σαρακοστή την κόψαμε και κάθε Σάββατο θα θυμόμαστε να κόβουμε από ένα ποδαράκι μέχρι να έρθει το Πάσχα.

Συνεχίσαμε με το παιχνίδι στα αγγλικά και φωνάξαμε «Happy women's day»! Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στις γυναίκες γι' αυτό και την ώρα των αγγλικών στο αφού συζητήσαμε γι' αυτήν τη μέρα, δημιουργήσαμε μία αφίσα όπου με μεγάλα γράμματα γράψαμε και χρωματίσαμε "HAPPY WOMEN'S DAY" και προσθέσαμε γυναικείες φιγούρες να πλαισιώνουν τη φράση μας.

Όμως και την ώρα των εικαστικών την αφιερώσαμε σε αυτήν τη γιορτή και φτιάξαμε ένα μπουκέτο λουλούδια. Μερικά χρωματιστά σύρματα για κοτσάνι και λίγο γκοφρέ σε διάφορα χρώματα και τα λουλούδια μας έτοιμα. Έπειτα, φτιάξαμε τη συσκευασία μας και τέλος προσθέσαμε τούλι ώστε να μοιάζει με πραγματικό μπουκέτο.

Άλλο ένα φτιαξ' το μόνος σου ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis! Η δημιουργία μας ήταν ένα χειροποίητο μπρελόκ για την τσάντα μας ή τα κλειδιά μας. Πλέξαμε ένα μεταλλικό κρικάκι επιλέγοντας ένα ή δύο χρώματα, κόψαμε ένα τσόχινο λουλουδάκι και στη συνέχεια αφού τα ενώσαμε προσθέσαμε πέρλες ώστε να τελειοποιήσουμε την κατασκευή μας.

Την ώρα της ζωγραφικής τιμήσαμε και πάλι την κυρά-Σαρακοστή. Τα παιδιά μας αφού τη χρωμάτισαν στη συνέχεια πρόσθεσαν λίγα όσπρια στη φούστα της, κρεμάσανε το ποιηματάκι της και έτοιμο το ημερολόγιο μας.

Στο μάθημα της κηπουρικής σειρά είχε η λεβάντα! Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με το θέμα, μάθαμε για τη χρήση της λεβάντας και πώς τη φροντίζουμε. Στη συνέχεια φτιάξαμε από ύφασμα πουγκάκια και τα γεμίσαμε με σπόρους λεβάντας. Έτσι, η ντουλάπα μας περιμένει να μοσχομυρίσει με τη μικρή μας δημιουργία.

Μία λαχταριστή δημιουργία έψησε ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της μαγειρικής! Η λιχουδιά μας αυτήν τη φορά ήταν νηστίσιμα κούκις με κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Ανακατέψαμε τα υγρά υλικά μας, προσθέσαμε το αλεύρι και ξεκινήσαμε να πλάθουμε στρόγγυλα μπισκοτάκια. Τα στοιχίσαμε στο ταψί και τα ψήσαμε. Σύντομα η δομή μας μοσχομύρισε και οι κοιλίτσες μας φάνηκαν ικανοποιημένες.

Έτσι φτάσαμε στο τέλος κι αυτής της δημιουργικής μας εβδομάδας. Σας ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο και ραντεβού από Δευτέρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.