Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

"Τι κάναμε στο διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς για την αντιμετώπιση της Covid-19"

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Ένα ιδιαιτέρως εκτεταμένο φόρτο εργασίας επωμίστηκαν - από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 -οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κιλκίς, δυνάμει διατάξεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Παρόλα αυτά, καμία από τις λειτουργίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δεν έχει περιοριστεί σε όλο το χρονικό διάστημα της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Οι έλεγχοι αρμοδιότητας των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό (τήρηση αποστάσεων, χρήση ατομικών μέσων προστασίας κ.ά) συνεχίζονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Ενδεικτικά, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας από τον Ιανουάριο μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2022, διενήργησε 292 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπά καταστήματα και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι υπηρεσίες φύλαξης του Διοικητηρίου, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς, ανατέθηκαν, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης. Στα καθήκοντα του φύλακα περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - ο έλεγχος της ροής των εισερχομένων υπαλλήλων και εξυπηρετούμενων πολιτών για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας έναντι του COVID-19.

Στο μεταξύ, παραμένουν σε ισχύ άλλες “δικλείδες” ασφάλειας, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών χωρισμάτων από Plexy Glass σε θυρίδες εξυπηρέτησης κοινού, σήμανσης και ειδικών αυτοκόλλητων που καταδεικνύουν τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται από εργαζόμενους και πολίτες στις υπηρεσίες και ο προσδιορισμός του αριθμού επισκεπτών που εισέρχονται στους χώρους των υπηρεσιών, σε αριθμό ανάλογο του χώρου εργασίας.

Εξάλλου, πραγματοποιείται απολύμανση των χώρων εργασίας όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

Ο έλεγχος των προσερχόμενων πολιτών στην είσοδο του Διοικητηρίου πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με προστατευτικό διαφανές plexiglass. Στον ίδιο χώρο είναι εγκατεστημένο σύστημα θερμομέτρησης, το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός ανίχνευσης εμπύρετων εισόδων.

Οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να επιλέγουν την τηλεφωνική ή ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και να προσέρχονται στο Διοικητήριο μόνο για τις απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις κι εφόσον έχουν, ήδη, κλείσει ραντεβού.

Στην ιστοσελίδα https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=241 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εξάλλου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τους πολίτες και τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους της Π.Ε. Κιλκίς, όπως επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.