Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ποια είναι τα 4 πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά την εκτέλεση των Kettlebells swings;


Επιμέλεια΅Kinesis Gym
Η χρήση των kettlebells – δράμια, είναι ευρέως διαδεδομένη στις δυναμικού τύπου προπονήσεις. Η ειδοποιός διαφορά τους από τα βαράκια, είναι η λαβή με το «άνισα κατανεμημένο βάρος», σε αντίθεση με τους αλτήρες που το φορτίο είναι εξίσου μοιρασμένο και στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, όσο εύκολα μπορούν να ενταχθούν τα kettlebells σε ένα πρόγραμμα άσκησης, άλλο τόσο μεγαλώνουν και οι πιθανότητες λάθους στην τεχνική εκτέλεση. Τα πιο συχνά λάθη εντοπίζονται στην άσκηση των swings.

Οι αιωρήσεις με τα kettlebells (kb swings) αποτελούν μια εξαιρετική κίνηση, καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη της δύναμης και ισχύος της οπίσθιας κινητικής αλυσίδας (ραχιαίους, γλουτιαίους και οπίσθιους μηριαίους), ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν τους μύες του κορμού.

Παράλληλα, προσφέρουν οφέλη στην μυϊκή αντοχή, αυξάνουν καρδιακό ρυθμό συμβάλλοντας στη θωράκιση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Για την ορθή εκτέλεση των kb swings, απαιτείται ο έλεγχος και σύσπαση πολλών μυών ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα: Πολλοί αθλούμενοι στα γυμναστήρια – ειδικά οι αρχάριοι – το κάνουν λάθος.

Διάβασε περισσότερα στο παρακάτω link 
https://www.kinesis-gym.gr/poia-einai-ta-4-pio-sixna-lathi-pou-ginontai-kata-tin-ektelesi-ton-kettlebells-swings/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.