Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Νέα νίκη για την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς και κλείσιμο της κανονικής περιόδου με το απόλυτο 18/18!


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ολοκληρώθηκε με αίσιο τρόπο για την ΚουΠα Κιλκίς, που τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον Ά όμιλο της ένωσης. Το πρώτο σκέλος του ταξιδιού έκλεισε με εντός έδρας νίκη επί του Βατανιακού με 72 - 45.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η ομάδα μας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι εξασφαλίζοντας μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διαχειρίστηκε εύκολα μέχρι τέλους. Παίζοντας όμορφο, ελκυστικό μπάσκετ, έτρεξε ένα 19 – 0, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την άμυνα να έχει τον πρώτο λόγο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η ομάδα δέχτηκε λιγότερους από 50 πόντους, δείγμα της πολύ πιεστικής άμυνας που άσκησε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ


Ακόμα μια κακή επιθετικά βραδιά για την ομάδα. Τα άσχημα ποσοστά της σε δίποντα και τρίποντα, κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που προήλθε κατά κύριο λόγο από την αστοχία των ταλαντούχων μικρών της ομάδας οι οποίοι ενώ πήραν προσπάθειες και καλώς έπραξαν, ήταν άστοχοι (2/26 δίποντα και 2/10 τρίποντα για τους Γιάννη Πιπερτζή, Σταύρο και Λάμπρο Τσιλιγκαρίδη και Νεκτάριο Παπαδόπουλο).

 Οι 17 τελικές πάσες για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σε σχέση με τις 25 εύστοχες προσπάθειες σε δίποντα και τρίποντα φανερώνουν τον υψηλό δείκτη ομαδικότητας. Κατά τα λοιπά, η ομάδα κυριάρχησε στα ριμπάουντ ενώ ανανέωσε και 16 επιθέσεις της από τα ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ



Δυναμική παρουσία για το Γιώργο Θεοδωράκο που πλησίασε το triple double στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε, με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες, ήταν όμως εύστοχος με 5 στα 8 εντός πεδιάς, ενώ το 1 κλέψιμο και η 1 τάπα πλαισίωσαν μια γεμάτη στατιστική αποτύπωση.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΗΜΕΡΙΔΗΣ



Ακόμα μία μεστή εμφάνιση για το Μπάμπη. Ήταν εύστοχος αν και φειδωλός, με 5 στις 6 προσπάθειες, πήρε 7 ριμπάουντ μοίρασε 2 τελικές πάσες, έκλεψε 1 φορά τη μπάλα και έκανε 1 τάπα, ολοκληρώνοντας, ακόμα μία άρτια παρουσία.

Συμεών Παπαδόπουλος



Πήρε τις προσπάθειες που χρειαζόταν έξω από τη γραμμή και ξαναβρήκε το χέρι του πετυχαίνοντας 4 τρίποντα. Ο Συμεών έβγαλε τη γνωστή ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, κυνήγησε κάθε φάση, κάλυψε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του γηπέδου και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το παιχνίδι λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα, ο νέος προπονητής πήρε χρήσιμες πληροφορίες, δοκιμάζοντας διάφορα μέσα στο παρκέ, που θα ωφελήσουν στη συνέχεια. Η ομάδα έδειξε διάθεση στην άμυνα, ήταν νευρική ωστόσο για κάποια διαστήματα.

Τα play off είναι προ των πυλών. Η ομάδα οφείλει να παρουσιάσει όλα τα θετικά στοιχεία που την έκαναν κυρίαρχη και την ανάδειξαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να κλείσει με ομαλό τρόπο τη φετινή της πορεία.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Καραμιχάλης Δ.)

Παπαδόπουλος Σ. 12 (4τρ.), Ημερίδης 15 (2τρ.), Παπαδόπουλος Ν. 1, Φιλιππίδης 4, Πιπερτζής 8 (1τρ.), Θεοδωράκος 12 (2τρ.), Πατσούρης 1, Μουστάκας 3, Τσιλιγκαρίδης Σ. 1, Τσιλιγκαρίδης Λ. 5 (1τρ.), Χρυσάφης 2 Μανούσος 7.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 22 - 5 / 34 - 17 / 55 - 29 / 72 - 45


Δείτε τα highlights της χθεσινή βραδιάς στο παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.