Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 14/3/2022, 9:49 μ.μ.


Αυτόφωρες συλλήψεις (23) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι τριών (23) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:
(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 29χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες (13-03-2022), στο κέντρο της πόλης, να κατέχει (2) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (40,25) γραμμαρίων κι ένα μαχαίρι (σουγιά).

(1) άτομο για αρπαγή και απόπειρα εκβίασης. Πρόκειται για 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος πρωινές ώρες σήμερα (14-03-2022), αφού ακινητοποίησε 44χρονη υπάλληλο επιχείρησης, στην οποία εργαζόταν και ο ίδιος κατά το παρελθόν, την οδήγησε με το όχημά του σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου αφού της έδωσε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από την εργοδοσία μεγάλο χρηματικό ποσό, την άφησε να φύγει.

(2) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

(1) άτομο για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου

(12) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου που εμπλέκεται σε περίπτωση επίθεσης με οπαδικά κίνητρα

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για επίθεση σε βάρος νεαρού ημεδαπού για οπαδικούς λόγους, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων 21χρονου ημεδαπού.

Σε βάρος του προαναφερόμενου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και για σωματική βλάβη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 30-12-2021, ομάδα ατόμων προσέγγισε τον καταγγέλλοντα που βρισκόταν μαζί με φίλο του στο κέντρο της πόλης (Πλατεία Μοριχόβου) και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, ο 21χρονος του προκάλεσε σωματικές βλάβες.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:


i ) Από ώρα 17.00 της Τρίτης 15 Μαρτίου έως ώρα 19.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Ι. Δραγούμη (δεξιό μέρος του οδοστρώματος, ως προς την κίνηση των οχημάτων), από την οδό Βασ. Ηρακλείου έως την οδό Τσιμισκή.

ii ) Από ώρα 19.00 της Τρίτης 15 Μαρτίου έως ώρα 19.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στις εξής οδούς :

- Κατούνη (εκατέρωθεν), από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Βασ. Ηρακλείου,

- Αγίου Μηνά (εκατέρωθεν), από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Κατούνη,

- Εδέσσης (εκατέρωθεν), από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ και

- Ολυμπίου Διαμαντή (εκατέρωθεν), από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ.

iii ) Από ώρα 06.00 της Τετάρτης 16 Μαρτίου έως ώρα 18.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

- Κατούνη, από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Βασ. Ηρακλείου,

- Αγίου Μηνά, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Κατούνη,

- Εδέσσης, από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ και

- Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Βασ. Ηρακλείου, Ι. Δραγούμη, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Βίκτωρος Ουγκώ και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 79.593 έλεγχοι, από τους οποίους οι 45.104 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 109 παραβάσεις, 2 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 10 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

48 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 43 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 πρόστιμα των150 ευρώ ως ακολούθως:

17 στη Θεσσαλονίκη,
13 στη Δυτική Ελλάδα,
7 στην Ήπειρο,
7 στη Θεσσαλία,
2 στο Βόρειο Αιγαίο,
1 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.727 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.155 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.572 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ εκ των οποίων 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.792 ομοειδείς παραβάσεις

52 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ.,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.212 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.026 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 611 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.