Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Η δομή ΚΔΑΠ KINESIS τιμά τις Παγκόσμιες Ημέρες της εβδομάδας


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ KINESIS 
Στην εβδομάδα που μας πέρασε υπήρχαν πολλές Παγκόσμιες Ημέρες, με κάποιες από τις οποίες ασχοληθήκαμε και ενημερωθήκαμε εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis. Για να δούμε λοιπόν.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με γευστική δημιουργία! Βάλαμε τις ποδιές μας, πλέναμε χεράκια και ξεκινήσαμε! Η συνταγή έγραφε "Κουλούρια Θεσσαλονίκης". Αναμείξαμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια πλάσαμε τα κουλούρια μας, τα βρέξαμε και ρίξαμε σουσάμι. Τα ψήσαμε για 20' στον φούρνο και μόλις πήρανε χρυσαφένιο χρώμα ήταν έτοιμα. Ήταν πεντανόστιμα κι έτσι άλλη μία μαγειρική επιτυχία προστέθηκε στη λίστα των μικρών σεφ του ΚΔΑΠ μας.

Συνεχίσαμε με το μάθημα του Catwalk. Οι μικρές μας μαθήτριες ετοίμασαν τις κλωστές και τις βελόνες τους και ανυπομονούσαν να ακούσουν ποια θα είναι η δημιουργία. Η κ. Δέσποινα άνοιξε το μαγικό κουτί κι έβγαλε υφασμάτινες μάσκες. Γιατί όμως; Μα φυσικά για να αναλάβει η κάθε μικρή σχεδιάστρια μόδας τη διακόσμηση αυτής! Χάντρες, κουμπιά και διάφορα διακοσμητικά ήταν αυτά με τα οποία στόλισαν τη μάσκα. Αφού ολοκληρώθηκαν οι μάσκες τις πρόβαραν και θαύμασαν το έργο τους.

Η 9η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Έτσι, λοιπόν, την ώρα της φιλαναγνωσίας μας επισκέφθηκε ο Σίφης ο Ποντικός. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας «Ο Σιφής ο Ποντικός και το διαδίκτυο». Η ιστορία της Κάρμεν Ρουγγέρη μας δίδαξε για το πώς να προστατευόμαστε από τους κινδύνους του διαδικτύου και να μην εμπιστευόμαστε όταν κάποιος μας μιλάει, καθώς δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να κρύβεται. 

Στη συνέχεια τα παιδιά μας έγραψαν το σημείο που τους έκανε περισσότερο εντύπωση, το τι μας δίδαξε το παραμύθι και τέλος ζωγραφίσαμε την αγαπημένη μας σκηνή. Περάσαμε δημιουργικά τον χρόνο μας και ενημερωθήκαμε για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτό της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η ημέρα αυτή τιμήθηκε και την ώρα της δημιουργικής γραφής. Γίναμε και πάλι, λοιπόν, συγγραφείς στο ΚΔΑΠ KINESIS και φτιάξαμε μία αφίσα με τίτλο "Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο". Γράψαμε κάποιους βασικούς κανόνες οι οποίοι μας βοηθούν να προστατευτούμε κατά τη διάρκεια πλοήγησής μας στο διαδίκτυο και στη συνέχεια χρωματίσαμε σχετικές εικόνες για να πλαισιώσουν τα όσα αναφέραμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα τηρούμε τους κανόνες και θα χρησιμοποιούμε με μέτρο και σωστά το διαδίκτυο.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία ακούει στο όνομα "Φτιαξ' το μόνος σου".Έτσι κάθε Τετάρτη τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for kids είναι έτοιμα για δημιουργία. Η κατασκευή αυτής της εβδομάδας ήταν μία ονειροπαγίδα. Αφού πλέξαμε το σχοινί στην κυκλική μας βάση, προσθέσαμε χάντρες και φούντες που φτιάξαμε μόνοι μας. Τώρα, λοιπόν, θα κοιμόμαστε χωρίς να φοβόμαστε γιατί η ονειροπαγίδα μας που φτιάχτηκε με αγάπη θα πιάνει τα άσχημα όνειρα.

"World Legumes Day" ήταν ο τίτλος του μαθήματος αγγλικών. Καθώς η 10η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων» αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι σχετικό στο παιχνίδι αγγλικών. Μάθαμε πώς προφέρονται και πώς γράφονται τα όσπρια στα αγγλικά και στη συνέχεια δίπλα από κάθε λέξη κολλήσαμε τα αντίστοιχα όσπρια. Στη συνέχεια παίξαμε κρεμάλα με αυτές τις λέξεις, ώστε να τις αφομοιώσουμε καλύτερα.

Κάθε εβδομάδα που περνά στο ΚΔΑΠ Kinesis βάζουμε υψηλότερους στόχους, ώστε να βλέπουμε μόνο χαμογελαστά προσωπάκια. Αναμένουμε για την επόμενη εβδομάδα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.